• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

31.05.2019

18:42 >> 18:50

AMERI: NEHOTICE SMO UBILI 1.300 CIVILA! LONDON: NE SE*ITE, UBILI STE 10 PUTA VIŠE! SAD niko ovako brutalno nije spustio na zemlju!

Vesti

AMERI: NEHOTICE SMO UBILI 1.300 CIVILA! LONDON: NE SE*ITE, UBILI STE 10 PUTA VIŠE! SAD niko ovako brutalno nije spustio na zemlju!

Podeli vest

Koalicija predvođena SAD-om koja se bori protiv Islamske države saopštila je da je nehotice ubila 1.300 civila u Iraku i Siriji od 2014. godine

Posmatračka grupa sa sedištem u Velikoj Britaniji tvrdi da je taj broj deset puta veći, prenosi BBC.

Broj žrtava koji je navela koalicija nešto je veći nego kada je pre osam meseci poslednji put izdala saopštenje o tome i kada je priznala da je nehotice ubila 1.100 civila.

Koalicija je navela da preispituje još 111 mogućih slučajeva civilnih žrtava.

Posmatračka grupa iz Velike Britanije, međutim, procenjuje da je u napadima američke koalicije ubijeno skoro 13. 000 civila.

Druge grupe za ljudska prava i posmatračke misije takođe govore o mnogo većem broju žrtava nego što je koalicija priznala.

BORBENA GOTOVOST VOJSKE I POLICIJE OSTAJE NA SNAZI: Srbija neće dozvoliti pogrom Srba na severu KiM, ŠIPTARSKI TEROR SE NEĆE TOLERISATI!

Istraga koju su aktivisti sproveli prošlog meseca pokazala je da je više od 1.600 civila ubijeno samo tokom petomesečne kampanje u Sirijskom gradu Raka 2017. godine.

Koalicija u saopštenju navodi da je izvela 34.502 važdušna napada od kada je počela kampanja protiv Islamske države pre pet godina, kada je ta ekstremistička organizacija zauzela veliki deo teritorije u Iraku i Siriji.

(VIDEO) VIŠE OD 1.000 MEKSIKANACA UPALO U SAD, AMERI IH POHVATALI I ZATVORILI! Tramp objavio snimak kako prelaze granicu!

BBC podseća da je Islamska država nametnula brutalnu vlast milionima ljudi i izvela ili podstakla brojne smrtonosne napade širom sveta.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zdenko

pre 4 godine

Nekoliko hiljada, desetine hiljada..., i, kao to se ne zna? Sve se zna ili vecina toga se zna i nikom nista. Ja ne znam kako i kada ali neko ce morati da lupi sakom o sto i kaze, dosta vise. Samo im je lova u glavi i cini mi se da nisu odustali od "zlatne milijarde".

Dmitar

pre 4 godine

Lažu banditi kao i za sve ostalo koliko su samo ubili civila u Srbiji i Republici Srpskoj . Gamad jedna lažljiva.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija