• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.05.2019

23:09

OPASNO! SAUDIJCI SPREMAJU NAPAD NA IRAN: Još jedan sukob preti DA ZAPALI REGION BLISKOG ISTOKA!

Vesti

OPASNO! SAUDIJCI SPREMAJU NAPAD NA IRAN: Još jedan sukob preti DA ZAPALI REGION BLISKOG ISTOKA!

Podeli vest

Zvaničnici Saudijske Arabije pozvali muslimane da se svom silom suprotstave Islamskoj Republici, koju su bez dokaza okrivili za napade na njihove tankere i naftovod

Saudijska Arabija priprema teren za napad na Iran. Zvaničnici bogatog kraljevstva pozvali su muslimanske zemlje da se "svom silom" suprotstave Islamskoj Republici, koju krive za dve sabotaže u regionu izvedene tokom maja.

Krivi bez dokaza


Ministar spoljnih poslova Saudijske Arabije Ibrahim el Asaf juče je na sastanku šefova diplomatija Organizacije za islamsku saradnju pozvao muslimanske nacije da se suprotstave napadima u regionu, poput onih koji su se dogodili ranije ovoga meseca. U pitanju su napadi na četiri tankera, među kojima dva saudijska, kod obala Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), i na saudijski naftovod, za koje su Rijad i Vašington bez dokaza okrivili Iran.
- Nedavna sabotaža brodova i udar dronom na naftovod zahtevaju više napora u borbi protiv napada ekstremista i terorističkih grupa. Moramo se čvrsto suprotstaviti svim silama i sredstvima - istakao je Asaf, koji nije isključio vojnu akciju protiv Irana.

Foto: Reuters

KRIVE IRAN ZA SABOTAŽU TANKERA Rupa na sudijskom brodu usled eksplozije 

On je pozvao muslimanske zemlje da napadnu Iran samo dan nakon što je Džon Bolton, savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa, izjavio da je jasno da je za napade na tankere s naftom u Emiratima odgovoran Teheran. Naveo je da su u incidentu korišćene mornaričke mine, koje "skoro sigurno pripadaju Iranu", ali nijedan dokaz o tome nije izneo.
Zastrašivanje vojskom
- Američke trupe su poslate na Bliski istok i imaju cilj da zastraše neprijatelje. Poenta je da stavimo do znanja Iranu i njegovim saveznicima da ovakvim vrstama akcija rizikuju da izazovu veoma snažnu reakciju SAD - istakao je Bolton.

Inače, Vašington je u Persijski zaliv poslao nosač aviona "USS Abraham Linkoln" sa pratećom borbenom grupom. U regionu su razmešteni i američki strateški bombarderi B-52, avioni F-15, kao i raketni sistem "patriot". Dodatno, Tramp je najavio da šalje 1.500 vojnika na Bliski istok, a spekuliše se da Pentagon ima 120.000 pripadnika snaga bezbednosti spremnih za napad na Iran.

AMERI: NEHOTICE SMO UBILI 1.300 CIVILA! LONDON: NE SE*ITE, UBILI STE 10 PUTA VIŠE! SAD niko ovako brutalno nije spustio na zemlju!

Teheran neće dozvoliti haos u regionu

Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Abas Musavi optužbe na račun njegove zemlje nazvao je smešnima.
- Saudijska Arabija, SAD i ostali ratni huškači treba da znaju da im Islamska Republika, zahvaljujući strateškom strpljenju, opreznosti na najvišem nivou i punoj borbenoj gotovosti, neće dozvoliti da ispune zlokobne namere i naprave haos u regionu - naveo je Musavi.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija