• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/national interest

05.06.2019

18:35

(VIDEO) AMERIČKI GENERAL PRIZNAO: NE MOŽEMO DA SE ODUPREMO RUSKOM PVO! Nihov S-400 vidi naš F-35 NA 30 KILOMETARA!

Vesti

(VIDEO) AMERIČKI GENERAL PRIZNAO: NE MOŽEMO DA SE ODUPREMO RUSKOM PVO! Nihov S-400 vidi naš F-35 NA 30 KILOMETARA!

Podeli vest

Ruski PVO sistem S-400 može da uoči američki borbeni avion F-35 sa udaljenosti od 20 milja (oko 32 kilometra), dok avion F-15IKS "Igl" može da primeti sa rastojanja od 200 milja (321 km), prenosi portal Utro.ru

- Avioni generacije F-15 nisu sposobni da prežive pretnje od kojih najviše strahujemo u našoj vojnoj strategiji. Avion F-15IKS, koji će delimično zameniti F-35 u američkim vazduhoplovnim snagama, ne može da se odupre savremenim pretnjama kao što su ruski sistemi protivvazdušne odbrane poslednjih generacija - izjavio je penzionisani general američkog ratnog vazduhoplovstva i bivši pilot F-15E, a trenutno direktor Instituta za aerokosmička istraživanja Dejvid Deptula, piše Utro.ru, pozivajući se na magazin Forbs.

Kako navodi portal, ranije je komandant američkog ratnog vazduhoplovstva Dejvid Goldfejn rekao da kupovina 136 modernizovanih F-15IKS do sredine 2020. godine nikako neće uticati na kupovinu 1.700 F-35 u budućnosti. Međutim, u vojsci nisu svi ubeđeni u to.

Foto: Reuters

Do sada je Pentagon uključio samo osam aviona F-15IKS u budžet za 2020. godinu. Avioni će koštati 1,2 milijarde dolara. Mnogima se ne sviđa to što F-35 nije dovoljno pouzdan.

(VIDEO) OKRŠAJ IZNAD MEDITERANA! DA SE ZNA KO JE GAZDA! Ruski "suhoj" TRI PUTA PRESREO američki izviđački avion, SILINA DRUGOG NALETA NAPRAVILA TAKVE TURBULENCIJE, AMERI JEDVA PRETEKLI!

Kako se navodi, i Rusija je oprezna, jer je nedavno naglo povećala narudžbinu lovaca Su-57, iako na Zapadu ne veruju da će Moskva imati dovoljno novčanih sredstava za to, aludirajući na izvoz tih aviona u Tursku i Indiju.

Prema pisanju portala, avion F-15IKS nedavno se pojavio na sceni, ali je malo verovatno da će potisnuti F-35, isto kao što Su-35S neće potisnuti Su-57.

Avioni četvrte generacije su prošlost, bez obzira koliko su dobro naoružani, dok su nedovršeni F-35 i tajanstveni Su-57 budućnost borbene avijacije. Kako je istaknuto, F-15IKS i Su-35S će još dugo leteti, ali će imati svoje zadatke, jer je rad lovaca pete generacije izvan njihovih mogućnosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mhp

pre 4 godine

Kad vec pišete o toj tematici, trebalo bi zbog potpunog informisanja čitalaca da objavite i sledece. Na žalost, raketa HARM AGM-88, protivradarska raketa koju opet na žalost nosi F35 ima domet od 48 km.

Nile

pre 4 godine

Ali zato su Amerikanci u 7država prodali svoj PVO Patriot po 1,4milijarde evra a Rusija još nije nikome jer je to sve blef i medijska propaganda ko i ovo po srpskim medijima a Američki general ako to i jeste rekao hoće da izvuče pare za veće ulagaqnje u naoružanje....nismo idioti.

Branko

pre 4 godine

Jedno je sigurno da Ameri sisaju Hrvate kao ovce, haaa haa haaaaa!!!!????? Dok je ovaca biti ce i sisanja !!?? Ni ovce nebi bile ovce, kad bi znale da su ovce !!!!!????? Dokazano je da su Hrvati najgluplji narod na svetu 2017 i 2018 g !!!!?????

Miler

pre 4 godine

S-400 poseduju pored Rusije, Belorusija, Alzir i Kina .. Takodje su sistem kupili Indija i Turska .. Poredis S-400 koji je poceo sa proizvodnjom 2012. godine sa Patriotom koji se proizvodi vec 40 godina .. Naravno da ce biti vise korisnika necega sto postoji vec skoro pola veka .. -.-

TT

pre 4 godine

S-400 je po svojim tehnickim karakteristikama daleko bolji nego Patriot PAC3 i nesto bolji nego THAD kao antibalisticki stit, zbog veceg demeta i maksimalne visine leta rakete.. Sto se tice drzava koje poseduju S-400 to su: Rusija, Alzir, Belorusija, Kina, a Indija, Saudi Arabija i Turska su kupile sistem . Tako da ne znam o cemu tacno pises?

Zox

pre 4 godine

Pa naravno, naslov je potpuno retardiran - AGM-88 HARM ima domet 150km. Dakle, neće prilaziti na 30km. Ako ti avion priđe na 30km PVO sistemu, onda i kod jednih i kod drugih nešto ozbiljno ne valja...

deda Raša

pre 4 godine

E da ste mogli, vi bi to odavno ucinili. Nemate mu.., a nemate ni jos mnogo toga. Ajde krenite vec jednom u taj TRECII SVETSKI, pa da vec jednom pocnemo zivot bez vase dikrature. Morate shvatiti da svet vise nisu INDIJANCI.

Miler

pre 4 godine

Pa ako mu pridje na 30km to je onda gotovo jer pritiv-radarske rakete imaju veci domet..

Ante

pre 4 godine

Ako je ovo istina, onda S400 nema šanse protiv F-35. Iz jednog razloga, F35 će uništiti S400 prije nego što ga ovaj primjeti, jer njegove rakete imaju mnogo veći domet, anti radarske na 50km, a AMRAAM i do 200km.. Da ne spominjemo krstareće stealth koje ulaze u upotrebu za F35 uskoro, koje same traže cilj.. Problem za F35 je kad otvara spremnik za rakete, tada je vidljiv.. Onaj F117 što ste vi srušili, njemu je greškom ostao otvoren spremnik.. Neznam da li su to Ameri riješili, vjerovatno jesu..

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija