• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com

05.06.2019

19:29

(VIDEO)RUSIJA I KINA POKAZALE ZUBE AMERICI! PUTIN I SI pozvali SAD DA VRATI NUKLEARNO ORUŽJE na svoju teritoriju!

Vesti

(VIDEO)RUSIJA I KINA POKAZALE ZUBE AMERICI! PUTIN I SI pozvali SAD DA VRATI NUKLEARNO ORUŽJE na svoju teritoriju!

Podeli vest

Rusija i Kina pozivaju druge države da vrate svoje nuklearno oružje na svoje teritorije, navodi se u zajedničkom saopštenju ruskog i kineskog lidera Vladimira Putina i Si Đinpinga

"Strane smatraju nedopustivim neodgovorni pristup nekih država prema realizaciji svojih obaveza iz Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja. Takve države treba da prekinu praksu ’zajedničkih nuklearnih misija‘ i vrate čitav svoj nuklearni arsenal, koji se nalazi van granica nuklearne države, na svoju nacionalnu teritoriju", navodi se u zajedničkom saopštenju lidera.

Oni su pozvali Iran da nastavi da poštuje svoje obaveze iz nuklearnog sporazuma.

"Strane su sa zadovoljstvom konstatovale da se u izveštaju Međunarodne agencije za atomsku energiju potvrđuje da iranska strana striktno realizuje svoje obaveze iz nuklearnog sporazuma i izjavljuju da odbacuju jednostrane sankcija SAD protiv Irana", dodaje se u dokumentu.

FOTO/VIDEO) RUSIJA I KINA NIKAD SLOŽNIJE! SI ĐINPING SA PUTINOM U MOSKVI: Doveli smo naše odnose na novi nivo, najviši u istoriji!

Osim toga, Rusija i Kina su se založile za vraćanje u život Sporazuma o raketama kratkog i srednjeg dometa. U saopštenju se navodi da se Moskva i Peking zalažu da se politika ne meša u istrage o slučajevima navodne upotrebe hemijskog oružja.

Rusija i Kina smatraju i nedopustivim politički diktat i valutne ucene u međunarodnoj trgovini, navodi se u saopštenju.

SRBIJI STIGLA PUTINOVA PORUKA: Braćo Srbi ne dajte Kosovo! EU JE NESPOSOBNA

Države se protive svakoj pojavi protekcionizma, uključujući jednostrana trgovinska ograničenja. One će se zalagati za transparentni i nediskriminacioni, višestrani trgovinski sistem koji je zasnovan na glavnoj ulozi Svetske trgovinske organizacije i njenih pravila, naglašava se u dokumentu.

Podsetimo, kineski predsednik Si Đinping je na zajedničkoj konferenciji za štampu sa ruskim liderom rekao da je Vladimir Putin njegov najbliži prijatelj.

Kineski lider se nalazi u zvaničnoj poseti Rusiji do 7. juna. U programu posete je predviđeno da Si Đinping kao počasni gost učestvuje na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija