• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

06.06.2019

18:34 >> 18:37

PROCUREO TAJNI SNIMAK MAJKA POMPEA - SAD su pokušale, ali nisu uspele da otmu Venecuelu, SVET SAD ZNA ŠTA JE ZLO!

Vesti

PROCUREO TAJNI SNIMAK MAJKA POMPEA - SAD su pokušale, ali nisu uspele da otmu Venecuelu, SVET SAD ZNA ŠTA JE ZLO!

Podeli vest

Procureli audio snimak državnog sekretara Majka Pompea otkrio je američke napore da se ujedini opozicija u Venecueli, čiji su lideri očigledno previše zaokupljeni u trci kako bi postali sledeći predsednik kojeg bi odobrile SAD

Lideri venecuelanske opozicije postaju sve jači kako bi preuzeli mandat predsednika, nakon što Nikolas Maduro bude svrgnut uz pomoć Vašingtona, a SAD se trude da ih nateraju da deluju zajedno, objavio je Vašington Post, pozivajući se na procureli audio snimak. Snimak je navodno snimljen tokom susreta Pompea sa jevrejskim liderima prošle sedmice.

Pokušaj da se zajedno ujedini front protiv Madura nije stvar "ovih proteklih meseci", prema Pompeu. To traje od kada je postao direktor Cije, odmah nakon što je Donald Tramp položio zakletvu.

- Od dana kada sam postao direktor Cije, to je bilo nešto što je bilo u središtu onoga što je predsednik Donald Tramp pokušavao da uradi - rekao je on.

(VIDEO)RUSIJA I KINA POKAZALE ZUBE AMERICI! PUTIN I SI pozvali SAD DA VRATI NUKLEARNO ORUŽJE na svoju teritoriju!

Zadatak se "pokazao đavolski teškim", jer svi u opozicionom taboru radije traže svoje interese i žele da se bore za plen, umesto da se zajednički fokusiraju na državni udar.

- Čim Maduro ode, svi će podići ruke i reći:"Uzmite mene, ja sam sledeći predsednik Venecuele." Tu će biti četrdeset i više ljudi koji veruju da su pravi naslednici Madura - rekao je Pompeo.

U pokušaju da nagovori razne marionete Vašingtona da se udruže, Pompeo je tražio pomoć od verskih organizacija.

- Pokušavali smo da podržimo razne institucije da bi se opozicija okupila - rekao je on.

(VIDEO) AMERIČKI GENERAL PRIZNAO: NE MOŽEMO DA SE ODUPREMO RUSKOM PVO! Nihov S-400 vidi naš F-35 NA 30 KILOMETARA!

Pompeo je okrivio nered u opoziciji za neuspeh pokušaja državnog udara 30. aprila od strane grupe vojnika, a koji je neutralisan u roku od 24 sata.

On je ustvrdio da je Maduro u velikoj meri pod uticajem stranih pristalica, uglavnom Kube - ideja koja se često ponavlja u Vašingtonu, a koja je nedavno iskorištena za sankcije Havani. 

Venecuelanci ne vole Madura, ali se brinu za sebe umesto da rade prema ciljevima Vašingtona, požalio se Pompeo

- On (Maduro) ne veruje Venecuelancima. Ne krivim ga. I ne treba. Oni su kovali zaveru protiv njega. Nažalost, kovali su zaveru protiv sebe - kaže Majk Pompeo.

Dok Sjedinjene Američke Države govore da su sve opcije, uključujući vojne, na stolu što se tiče Venecuele, te guraju latinoameričku zemlju koja je pogođena krizom dalje u siromaštvo sa razarujućim ekonomskim sankcijama, opozicija i Madurova vlada pokušavaju da uspostave dijalog. Krajem prošlog meseca u Oslu je održan drugi krug razgovora između predstavnika samoproglašenog "privremenog predsednika" Huana Gvaida i predstavnika Madura, koji je završen bez ikakvog dogovora.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija