• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

13.06.2019

18:40 >> 18:42

(VIDEO) RUSKI RAKETNI SISTEM NA KRIMU JE UBICA BRODOVA: Američki časopis sahranio Pentagon i PLAN O OTIMANJU POLUOSTRVA MOSKVI!

Vesti

(VIDEO) RUSKI RAKETNI SISTEM NA KRIMU JE UBICA BRODOVA: Američki časopis sahranio Pentagon i PLAN O OTIMANJU POLUOSTRVA MOSKVI!

Podeli vest

Američki časopis "Nešenel interest" dao je svoju ocenu ruskog obalskog raketnog sistema "Utjos" raspoređenog na Krimu, koji se lansira iz silosa

Autor članka Majkl Pek navodi da je obalski sistem baziran na poluostrvu još u sovjetsko vreme. Posle raspada SSSR-a, sistemi su predati ukrajinskoj mornarici, ali nisu korišćeni i prilično su propali. Borbena gotovost „Utjosa" obnovljena je 2016. godine. U tekstu se ističe da je to učinjeno „uspešno i na vreme".

Modernizovani sistemi mogu da se suprotstave pomorskom desantu iz pravca Crnog mora i "signal su odlučnosti Moskve da zadrži Krim", naglašava Pek.

Prema rečima autora članka, protivbrodske rakete P-35 sa turbo-mlaznim motorom pretvaraju obalski raketni sistem u pravog "ubicu brodova". On skreće pažnju na činjenicu da „Utjos" može da bude naoružan novim raketama, o čemu je krajem maja govorio generalni direktor podmoskovskog preduzeća NPO "Mašinogradnja" Aleksandar Leonov.

SRBIJA MIRI PUTINA I TRAMPA! Dačić: Spremni smo da organizujemo rusko-američki samit, BEOGRAD JE ODUVEK BIO MESTO SUSRETA...

Autor smatra da je za zemlju sa dugom morskom granicom jačanje odbrane obale ekonomski povoljnije rešenje od izgradnje ogromne flote.

Obalski raketni sistem "Utjos" razvilo je preduzeće NPO „Mašinogradnja" u Reutovu. Domet pogađanja ciljeva raketom P-35 je do 450 kilometara. Sistemi se mogu koristiti zajedno sa obalskim raketnim sistemom "Bal" i "Bastion".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija