• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnik

26.06.2019

20:36

ŠOJGU RASKRINKAO NAMERE ZAPADA: Osnovni cilj ovog rata je da se potčini Rusija, A POTOM I CEO SVET!

Vesti

ŠOJGU RASKRINKAO NAMERE ZAPADA: Osnovni cilj ovog rata je da se potčini Rusija, A POTOM I CEO SVET!

Podeli vest

Zapad vodi informacioni rat sa Rusijom u nastojanju da njome upravlja, a zatim potčini i ceo svet, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

- Osnovni i glavni cilj ovog rata je želja da se kontroliše Rusija i, na kraju, svet - rekao je Šojgu otvarajući konferenciju „Aktuelna pitanja informacionog suprotstavljanja“ u okviru Međunarodnog vojno-tehnički forum „Armija 2019“.

„Agresivni informacioni uticaj“ Zapada na Rusiju, po njegovom mišljenju, vezan je sa činjenicom da je Rusije faktički povratila status drugog pola koji je izgubljen nakon raspada SSSR-a, a koji zadržava svet u globalnoj ravnoteži.

- Sa čime je povezana čitava ova agonija (da je tako nazovemo) Zapada? Sa rođenjem drugog pola svetskog poretka koji su, izgleda, sahranili, već su i spomenik napravili, vence pripremili… A onda je iznenada odlučeno da se rodi drugi pol. I on se rađa - rekao je ministar.

Šojgu je ocenio da je za Rusiju ovo rođenje „nije u bolovima“. „Za nas je to stvaranje, kreativnost, energija. Mi ovaj posao radimo sa željom. Svet opet postaje multipolaran. I to se, naravno, nekom ne sviđa. Istovremeno, Zapad još uvek ne razume da današnji svet ne može tek tako da se zauzme i njime upravlja“, istakao je ministar odbrane.

GENERAL KONAŠENKOV UPOZORIO: Sprema se NAPAD NA RUSIJU NA SVIM NIVOIMA!

Novinska agencija „Rusija sevodnja“ je zvanična informativna agencija Međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija 2019“, a međunarodna agencija i radio Sputnjik je međunarodni informativni partner foruma.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 4 godine

Pre desetak minuta sam završila gledanje ruske televizijske emisije ,,Oсобое место Польши на карте современной Европы'' u kojoj čuveni ruski istoričar govori ne samo o Poljskoj, već i o ne mnogo prikrivenim namerama Amerike i Nemačke prema Rusiji. Ta emisija je na Jutjubi i svesrdno je preporučujem.

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Šojgu je u pravu! (...) Pre desetak minuta sam završila gledanje ruske televizijske emisije ,,Oсобое место Польши на карте современной Европы'' u kojoj čuveni ruski istoričar govori ne samo o Poljskoj, već i o ne mnogo prikrivenim skorašnjim političkim i indirektno vojnim namerama Amerike i Nemačke prema Rusiji. Ta emisija je na Jutjubi i svesrdno je preporučujem.

Robert

pre 4 godine

Pa vi rusu ,uvedite demokratiju kao zapadne zemlje, i svi ce da vam budu prijatelhi. Ali vi imate diktaturu, zato prosto receno odjebite. Narod vam je kao u kavez, i vi trazite saceznike, daleko vam kuca bila.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija