• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com

29.06.2019

10:26

(VIDEO) PUTIN POSLE SUSRETA S TRAMPOM U OSAKI: Nije se desilo NIŠTA EPOHALNO, pričali smo poslovno i pragmatično!

Vesti

(VIDEO) PUTIN POSLE SUSRETA S TRAMPOM U OSAKI: Nije se desilo NIŠTA EPOHALNO, pričali smo poslovno i pragmatično!

Podeli vest

Nikakve epohalne odluke na samitu G20 nisu donete. Međutim, svi učesnici su potvrdili nameru da razvijaju svetski trgovinski sistem, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na konferenciji za novinare po završetku samita u Osaki

 

Istovremeno, on je ocenio da je susret sa predsednikom SAD Donaldom Trampom bio dobar, poslovan i pragmatičan.

Kako je istakao, tokom sastanka je bilo reči o situaciji u različitim regionima sveta i te konsultacije su bile izuzetno korisne.

On je sa Trampom takođe razgovarao i o ekonomskim odnosima Rusije i SAD, koji se trenutno nalaze na nezadovoljavajućem nivou.

Istakao je i da je sa Trampom razgovarao o sporazumu "Start 3", da je dogovoreno da konsultacije po tom pitanju budu nastavljene, ali nije mogao da kaže da li će to dovesti do nastavka sporazuma o strateškoj stabilnosti.

Govoreći o susretu sa britanskom premijerkom Terezom Mej, Putin je rekao da je susret bio koristan i potreban, da je to predstavljao mali korak, ali u pozitivnom pravcu.

On je takođe rekao da nije potrebno obustavljati sve odnose sa Rusijom u punom formatu zbog incidenta sa trovanjem Skripaljevih.

- Interes Mejove o temi Skripaljevih iniciran je intervjuom britanskog lista "Fajnenšl tajms", ona je svoje pitanje veoma žestoko postavila, a ja sam bio primoran da na njega odgovorim - dodao je.

Upitan da prokomentariše navodna mešanja Rusije u pitanja drugih zemalja i agresivno ponašanje Moskve, Putin je rekao da se Rusija ni prema kojoj zemlji ne ponaša na taj način.

On je takođe ukazao i da se mešanja u unutrašnja pitanja, kada je reč o zapadnim zemljama prema Rusiji, događaju na svakodnevnom nivou, ali da Moskva to pitanje ne stavlja u prvi plan.

Govoreći o terorizmu, Putin je istakao da su svi učesnici samita G20 saglasni da je neophodno na sve načine boriti se protiv širenja takve ideologije na internetu.

Što se tiče klime, ruski predsednik je ocenio da je primetan pomak kada je reč o stavu SAD, ali i naglasio da će Rusija sve svoje obaveze, kada je reč o sporazumu iz Pariza, nastaviti da sprovodi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija