• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

02.07.2019

22:40

PUTIN NAREDIO ŠOJGUU: Obezbedi temeljnu istragu o požaru u podmornici!

Vesti

PUTIN NAREDIO ŠOJGUU: Obezbedi temeljnu istragu o požaru u podmornici!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je danas ministru odbrane Sergeju Šojguu da odleti za Severomorsk, kako bi osigurao da će biti sprovedena temeljna istraga o uzrocima požara na ruskoj vojnoj podmornici, u kojem je poginulo 14 mornara

"Tražim od vas da odletite za Severomorsk kako bi lično saslušali izveštaje i usmerili komisiju da otkrije prave uzroke tragedije. Tražim od vas da mi lično podnesete izveštaj po povratku", rekao je Putin Sojguu, a prenosi TAS S. 

Ruski predsednik primetio je da je do tragedije došlo na "neobičnom istraživačkom plovilu". 

"Posadu su činili vrhunski profesionalci. Prema preliminarnim izveštajima, sedam od 14 žrtava su bili kapetani prvog ranga, dvojica su bili heroji Rusije. Ovo je veliki gubitak za flotu, za vojsku uopšte", rekao je Putin.

STRAŠNA TRAGEDIJA! U požaru u ruskoj naučno-istraživačkoj podmornici POGINULO NAJMANJE 14 MORNARA!

On je uputio saučešće porodicama mornara, koji su stradali u požaru u naučno-istraživačkoj podmornici.

"Sve što je moguće mora da bude urađeno kako bi im se pomoglo i kako bi im se pružila podrška", naveo je on tokom sastanka sa Šojguom. 

(VIDEO) STRANE SLUŽBE ISTRAŽUJU ZDRAVLJE ANGELE MERKEL! Niko ne veruje šefici vlade u Berlinu da je potpuno zdrava!

Portparolka Istražnog komiteta Svetlana Petrenko ranije danas rekla je za TAS S da je počela vojna istraga o požaru na ruskoj vojnoj podmornici.

Rusko Ministarstvo odbrane prethodno je saopštilo da je 14 mornara umrlo od posledica udisanja otrovnih produkata vatre koja je izbila juče, dok je podmornica za istraživanje dubokih voda sprovodila vojni nadzor u ruskim teritorijalnim vodama.

Ministarstvo je dodalo da je vatra ugašena i da se podmornica trenutno nalazi u arktičkoj luci Severomorsk, glavnoj bazi ruske Severne flote.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amerikanac

pre 4 godine

I posle razgovora pred kamerama za publiku otisli su u drugu sobu I ljubilise dve ruske vodje, cuosam I Lazanski se umesao I klekao na kolena, da pokaze njegove sposobnosti.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija