• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

07.07.2019

12:47 >> 12:48

(VIDEO) UKRAJINA OVAKVU POŠILJKU IZ AMERIKE DOSAD NIJE DOBILA! Ono što je stiglo u luku Odesa je istorijska isporuka!

Vesti

(VIDEO) UKRAJINA OVAKVU POŠILJKU IZ AMERIKE DOSAD NIJE DOBILA! Ono što je stiglo u luku Odesa je istorijska isporuka!

Podeli vest

U luci u Odesi Ukrajini je isporučena prva u istoriji partija nafte iz SAD, saopštila je lučka administracija

Prema saopštenju, tanker "Vizdom venčur" dopremio je 75.000 tona nafte iz SAD.

Navedeno je da će istakanje nafte u obalske rezervoare trajati oko 36 sati. Planirano je da sirovina bude prevezena u naftni zavod „Odesa - Kremenčug".

- Obrada tankera se obavlja strogo u skladu s utvrđenim tehnološkim šemama i uz poštovanje svih zahteva tehnološke, protivpožarne i ekološke bezbednosti - navedeno je u saopštenju.

Uskoro bi, kako je saopšteno, trebalo da usledi još nekoliko isporuka. Sledeći tanker s naftom sorte „baken" mogao bi da stigne u Odesu u avgustu ove godine.

Član komiteta Saveta Federacije Rusije za bezbednost Franc Klincevič zapitao se - koliko je Ukrajina platila američku naftu koja je juče dopremljena u Odesu?

- Zamišljam - koliko ćemo sada čuti oduševljenih povika o tome kako je došao kraj zavisnosti Ukrajine od ruskih energenata - napisao je Klincevič na svom profilu na Fejsbuku.

 

 

Prema njegovim rečima, u drugom planu se našlo pitanje - koliko je Ukrajina platila za ukrajinsku naftu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DEDA RAKA

pre 4 godine

Može da bira dal' je bliža nafta iz Amerike il' Sibira. A šta će posle kad se preokrene ? Nek' pitaju mene !

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija