• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.07.2019

10:06

(VIDEO) ISKIJAĆE SVAKU PARU! Suđenje bivšem političaru koji je trošio državne milijarde na jahte, ZA DAN SPISKAO 800.000 DOLARA!

Vesti

(VIDEO) ISKIJAĆE SVAKU PARU! Suđenje bivšem političaru koji je trošio državne milijarde na jahte, ZA DAN SPISKAO 800.000 DOLARA!

Podeli vest

Na suđenju bivšem malezijskom premijeru Nadžibu Razaku otkriveno da je za jedan dan potrošio 800.000 dolara na luksuzni nakit

Osim što je ostavio skoro milion dolara u najskupljoj juvelirnici u Italiji, to mu nije bilo dovoljno pa je ubrzo opustošio Šanelovu radnju na Havajima, potrošivši "samo" 108.000 dolara, a onda se baškario u luksuznom hotelu Šangru- la u Bangkoku, što je stajalo "svega" sto hiljada dolara

Suđenje za korupciju bivšem premijeru počelo je u aprilu u Kuala Lumpuru, a Razak je osumnjičen za proneveru više miliona dolara iz državnog investicionog fonda.

Pre deset godina Nadžib je postao šesti malezijski premijer, ali bes zbog skandala oko državnog investicionog fonda 1MDB doveo je do gubitka izbora u maju prošle godine.

Istražitelji tvrde da su Nadžib i njegovi saradnici ukrali više od 4,5 milijardi dolara iz fonda 1MDB između 2009. i 2014. godine. Stečena dobit oprana je preko niza bankovnih računa u SAD i drugim zemljama da se finansiraju holivudski filmovi, kupuju hoteli, luksuzne jahte, umetnička dela, nakit i druge ekstravagantne stvari.

Šezdesetpetogodišnji Nadžib, jedan od retkih jugoistočnih vođa koji je izveden pred sud posle gubitka funkcije, izjasnio se da nije kriv i rekao da nije ništa nezakonito uradio




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija