• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

02.08.2019

14:25

TRAMP ZAPRETIO EVROPI: Svoje teroriste uzećete MILOM ILI SILOM!

Vesti

TRAMP ZAPRETIO EVROPI: Svoje teroriste uzećete MILOM ILI SILOM!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp zapretio je da će "hiljade terorista Islamske države koji su zarobljeni u Siriji vratiti u Evropu"

Kako javlja "Independent", Tramp je rekao da će poslati teroriste evropskog porekla ukoliko evropske zemlje ne budu želele da prihvate svoje građane koji su se u Siriji pridružili terorističkoj ID.

Oko 800 boraca Islamske države poreklom iz Evrope zarobljeno je na severu Sirije zajedno sa ženama i decom.

(VIDEO) TRAMP POZVAO PUTINA I PONUDIO POMOĆ U GAŠENJU POŽARA U SIBIRU, niko od ruskog predsednika nije očekivao ovakav odgovor!

 

Trampova administracijaje zahtevala je od vlada evropskih zemalja da prihvate svoje građane koji se sumnjiče da su se pridružili ID, ali većina zemalja je odbila da to učini iz straha da su povratnici iz Sirije bezbednosni rizik.

- Želimo da hiljade boraca Islamske države primi Evropa. Hajde da vidimo da li će ih primiti. Ako neće, mi ćemo morati da ih pošaljemo u Evropu - rekao je Tramp u Beloj kući.

Američki saveznici u Siriji drže u zarobljeništvu oko 13.000 stranaca koji se sumnjiče da su povezani sa terorističkom Islamskom državom.

NOVA RAMPA SA ZAPADA! Tramp proteruje Kineze iz Srbije!

 

Reč je o oko 2.000 muškaraca i oko 11.000 žena i dece, od kojih je većina zarobljena prilikom pada kalifata ranije ove godine.

Pretpostavlja se da je zarobljeno više od 50 državljana Velike Britanije, od kojih je devet muškaraca, 20 žena i oko 30 dece. Među njima je i Šamina Begum (15), takozvana nevesta ID, koja je napustila Veliku Britaniju kao bi se pridružila ID u Siriji, piše "Independent".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija