• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.08.2019

14:43

VELIKA BRITANIJA NAPUŠTA EVROPSKU UNIJU 31.10, EVROPSKA KOMISIJA OTVORENA ZA RAZGOVORE SA BRITANSKIM PREMIJEROM

Vesti

VELIKA BRITANIJA NAPUŠTA EVROPSKU UNIJU 31.10, EVROPSKA KOMISIJA OTVORENA ZA RAZGOVORE SA BRITANSKIM PREMIJEROM

Podeli vest

Velika Britanija napustiće Evropsku uniju 31. oktobra, bez obzira na sve, izjavio je danas portparol britanskog premijera Borisa Džonsona.

Portparol je takođe rekao da će Velika Britanija nastaviti da se trudi da sa kolegama u Evropskoj uniji potraži izlazni sporazum, kao i da se vlada nadala da će blok promeniti svoj stav o takozvanom irskom bekstopu, prenosi Rojters.

"Britanija će napustiti EU 31. oktobra bez obzira na posledice. Ne postoji ''ako'' ili ''mada''. Moramo da povratimo poverenje u našu demokratiju i ispunimo obećanja data građanima. Političari ne mogu da biraju čije glasove treba poštovati. Oni su se obavezali da će poštovati rezultate referenduma i to moramo da uradimo", rekao je portparol.

S druge strane portparolka Evropske komisije Mina Andreeva izjavila je da je EK otvorena za razgovore sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom, kako bi se izbegao težak Bregzit koji bi mogao da uzrokuje značajno urušavanje ekonomije.

Ipak, kako je rekla, sporazum Britanije i EU o Bregzitu je već postignut.

"Ali otvoreni smo za razgovor o političkoj deklaraciji", rekla je Andreeva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zubati

pre 4 godine

E evo ti moja patka pa se poigraj sa njom,umesto te kokoške

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija