• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.08.2019

15:49

(FOTO) PLEMENITA ZVEZDA! Ričard Gir u akciji pomoći migrantima na brodu

Vesti

(FOTO) PLEMENITA ZVEZDA! Ričard Gir u akciji pomoći migrantima na brodu

Podeli vest

Holivudski glumac Ričard Gir posetio je migrante koji se više od nedelju danas nalaze "zaglavljeni" na Mediteranu na brodu kojim upravlja španska humanitarna grupa

Na brodu "Open arms" nalazi se 121 migrant, a poznati glumac je za njih obezbedio hranu i druge potrepštine. 

Gir (69) doneo je na brod kutije pune voća i razgovarao je sa nekoliko migranata koji su izbegli iz Libije.

Poznati glumac je pozvao svet da pruži podršku i pomogne ljudima koji se nalaze na brodu, nazivajući ih "braćom i sestrama".

Foto: Tanjug/AP

 


"Open arms" se nalazi u međunarodnim vodama u blizini italijanskog ostrva Lampeduza pošto mu nije dozvoljeno da pristane u luke u Italiji i Malti, prenosi AP.

(FOTO) ZAVODNIČKI DANI TRAJU: Ričard Gir u 70. GODINI DOBIO DETE sa tri decenije mlađom lepoticom!


- Glumac se zatekao u Italiji i kada je video vesti oko "zaglavljenog" broda sa migrantima kontaktirao je špansku humanitarnu grupu "Open arms" i pitao kako može da pomogne- izjavila je za AP portparolka te organizacije.

Dva dana kasnije, Gir poznat po humanitarnom radu, koji učestvuje u kampanjama za zaštitu životne sredine, došao je na Lampeduzu.

- Najvažnije za ove ljude je da mogu da dobiju slobodnu luku, da se iskrcaju s broda, da se domognu kopna i započnu novi život- kazao je Gir.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 4 godine

On je poznat po tome sto je vodio kampanju da se uhapse srpski junaci i predaju u Hat, u propagandi protiv Srba i lajanju i oblajavanju na sve sto je srpsko. Po kakvom humanitarnom radu je on poznat po vama? Sto ih nije odveo u svoju drzavu i udomio u svojim vilama kad je veliki humanitarac.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija