• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.08.2019

10:08

DAMIR OKANOVIĆ O AUTO-PUTU "MILOŠ VELIKI": Putovanje će biti kraće i bezbednije, a Ibarska rasterećenija!

Vesti

DAMIR OKANOVIĆ O AUTO-PUTU "MILOŠ VELIKI": Putovanje će biti kraće i bezbednije, a Ibarska rasterećenija!

Podeli vest

Auto-put "Miloš Veliki", koji će sutra biti pušten u saobraćaj, značajno će skratiti vreme putovanja i učiniti bezbednijim saobraćaj na jednom od najopterećenijih putnih pravaca u Srbiji, kaže direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović i dodaje da će otvaranjem deonice od Obrenovca do Ljiga biti rasterećena i Ibarska magistrala

Okanović ističe da su auto-putevi najbezbednije saobraćajnice i da će težište saobraćaja ka centralnoj Srbiji biti prebačeno na auto-put "Miloš Veliki" čime će, kako kaže, biti "premošćena" Ibarska magistrala, poznata kao "crna tačka" na srpskim putevima.

Kako kaže, puštanjem u saobraćaj deonice od Obrenovca do Ljiga vreme putovanja od Beograda do Čačka trajaće oko sat, dok se, recimo, Ibarskom magistralom, uz poštovanje saobraćajnih propisa, stiže se za oko dva i po sata, a ako su veće gužve i za tri sata.
 

Foto: Tanjug

Osim što će skratiti vreme putovanja i doprineti boljoj koncentraciji vozača, novi auto-put će, prema oceni Okanovića, imati veliki značaj i za privredu, sa aspekta organizacije rada.

- Profesionalni vozači će provoditi mnogo manje sati za volanom, a samim tim će i manje kršiti propise u pogledu obaveznih pauza budući da im je ograničeno vreme upravljanja vozilom u toku dana - rekao je Okanović za Tanjug.
 

(VIDEO/FOTO) PATROLA INFORMERA NA NOVOM AUTOPUTU "Miloš Veliki"! Od Beograda do Čačka stiže se za sat vremena!

Ističe da će putovanje na toj deonici biti i komfornije, kao i da će se vozači na putu ka Zlatiboru i Crnog Gori manje umarati nego do sada što, kako ukazuje, takođe umanjuje mogućnosti za saobraćajne nezgode.

On je apelovao na vozače da budu pažljivi i strpljivi dok se kreću prilaznim putevima do auto-puta "Miloš Veliki", pre svega, deonicom od Čukaričke padine, odnosno Ostružničke petlje, do Bariča, i da obavezno poštuju saobraćajnu signalizaciju i prilagode brzinu kretanja kroz naseljena mesta.

Novi auto-put je, kaže Okanović, kvalitetno urađen i najsavremenije opremljen, ali osim kvaliteta saobraćajnice, ističe i važnost pratećih elemenata, kao što je organizacija hitnih službi.
 

Foto: Tanjug


- Skrećem pažnju domovima zdravlja na teritoriji Obrenovca, Lajkovca i Uba da budu adekvatno pripremljeni za moguće intervencije na auto-putu - napominje Okanović.

Dodaje i da mobilni operateri treba da obezbede odgovarajući signal na novom putu, pre svega u tunelima, kako bi u slučaju saobraćajnih nezgoda vozači i ostali učesnici u saobraćaju mogli da pozovu Hitnu pomoć.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ali stvarno

pre 4 godine

E, da ti Okanovicu nisi objasnio, kakvo ce putovanje biti, niko to ne bi zakljucio. Tek sada je svima jasno. Za sta li ti primas Budzetsku platu? Da odredjujes visine kazni u saobracaju, pa da posle kazes kako to nece smanjiti broj nezgoda, a to je upravo bilo objasnjenje zasto su povecane i jos mnogo takvih bisera. Uzmite primereiz inostranstva, koji idu u prilog gradjanima, a u objasnjenju uporedite standard nasih gradjana sa gradjanima tih istih drzava (kazne, cene goriva, putarine, registracije, auto skole,...).

stanko

pre 4 godine

Ovaj ''stručnjak'' je ''otkrio je rupu na saksiji''. Svi u Srbiji znaju ovo, pa zbog toga se prave auto putevi

Dragojlo

pre 4 godine

Da li je ovaj Okanovic neki veliki saobracajni strucnjak CIP_a ili je obicno blebetalo???

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija