• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

17.08.2019

14:53

(VIDEO) PODLO I PRLJAVO! TRAMP I MELANIJA RASIPALI PARE ZA INAUGURACIJU, pa namestili njenu najbolju drugaricu koja sad mora da opravda trošak od 26 MILIONA DOLARA!

Vesti

(VIDEO) PODLO I PRLJAVO! TRAMP I MELANIJA RASIPALI PARE ZA INAUGURACIJU, pa namestili njenu najbolju drugaricu koja sad mora da opravda trošak od 26 MILIONA DOLARA!

Podeli vest

Pokrenuta istraga o tome koliko se i na šta se trošio novac prilikom pripreme inauguracije Donalda Trampa, a glavni svedok je Stefani Vinston Volkof, bivša savetnica i prijateljica prve dame Melanije Tramp

U dokumentima sudskog poziva na desetak strana od Volkofove se traži da preda niz različitih informacija, uključujući i dokaze "lošeg i pogrešnog, ili pogrešno osigurane privatne koristi".

Zatražena je i komunikacija između inauguracijskog komiteta i niza poslovnih sistema povezanih sa predsednikom Trampom ili njegovom porodicom, kao i njena komunikacija sa Trampovima, uključujući Donalda, Erika, Ivanku Tramp i Džereda Kušnera.

Niz agencija istražuje Trampovu inauguraciju, pročešljava hiljade i hiljade dokumenata koje im je predao predsednički inauguracioni odbor. Istražuje se da li su donacije potrošene na nedopušten način, da li je osigurana korist određenim pojedincima ili je reč o novcu koji je došao od stranih donora.

Ovo je već treći sudski poziv koji je Volkof dobila, a prethodna dva su stigla iz kancelarije državnog tužioca za područje Njujorka.

Foto: Youtube printscreeen

 


U izjavi iz marta ove godine Volkof je rekla da o ovoj temi ne može da razgovara bez straha od legalnih i finansijskih posledica.

Volkof je bila duboko povezana sa svim detaljima i planovima u vezi sa inauguracijom, troškovima, rasporedom i slično. 

(FOTO/VIDEO INAUGURACIJA) TRAMP: Zapamtite ovaj dan - od danas Amerikom ponovo vlada narod!


Kada je stigla u Vašington, Volkof je bila neiskusna u politici, ali je zato bila stručna na polju organizacije raznih događaja u kulturnim institucijama poput Linkoln centra i magazina Vog.

Belu kuću napustila je u februaru 2018. godine na vrhuncu kontroverzi kada je otkriveno da je njenoj kompaniji WIS Media Partners plaćeno blizu 26 miliona dolara za planiranje događaja oko inauguracije.

Najveća razlika Trampove inauguracije u poređenju sa drugima upravo je u trošku. Sa 107 miliona dolara dvostruko je veća od Obamine iz 2009, ali i one Džordža V. Buša iz 2001. godine.

Iako je i sama, navodno, bila zabrinuta oko troškova u vezi sa inauguracijom, prihvatila je posao, s obzirom da je bila bliska sa prvom damom.

Volkof je svojim prijateljim rekla da veruje da je "žrtveno jagnje" kako bi se preusmerila pažnja sa ostalih ljudi uključenih u inauguraciju, koji su krivi za rasipanje budžeta.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija