• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

21.08.2019

11:52

(VIDEO) RUSI SPREMAJU SAČEKUŠU ZA NATO! Šojgu: Napeto na zapadnim granicama, jačamo vojsku tamo!

Vesti

(VIDEO) RUSI SPREMAJU SAČEKUŠU ZA NATO! Šojgu: Napeto na zapadnim granicama, jačamo vojsku tamo!

Podeli vest

Situacija na zapadnim granicama Rusije ostaje napeta, i zato Moskva "realizuje kompleks mera" za njeno jačanje, rekao je ministar odbrane Sergej Šojgu

- Situacija (oko Rusije) se može okarakterisati kao jačanje vojnog prisustva NATO-a u istočnoj Evropi, raspoređivanje američkog PRO sistema u Poljskoj i Rumuniji, proširenju vojne saradnje Alijanse sa Finskom i Švedskom - objasnio je Šojgu na kolegijumu Ministarstva odbrane.

Do kraja godine će u zapadnom vojnom okrugu biti izvedeno više od 20 vojnih vežbi u kojima će učestvovati snage protivvazdušne odbrane, materijalno-tehničke logistike, kao i obalske jedinice.

Osim toga, Zapadni vojni okrug će dobiti više od 1.300 jedinica nove i modernizovane vojne tehnike. Nastaviće se i popunjavanje vojske sa vojnicima po ugovoru: ove godine je već odobreno više od 9.000 vojnika.

(VIDEO) SRBIJO, OVO TI TREBA ZA VOJSKU! PUTIN MALTRETIRA AMERE, SAD IM POKAZAO ALJTIUS-U - Ruski špijunski dron kojim se upravlja preko satelita!

Glavni napori komande okruga, prema rečima Šojgua, usredsređeni su na pripremu rusko-beloruskih vojnih vežbi "Štit saveza 2019" koje će biti održane 13-19. septembra i kojima će se završiti dvogodišnji ciklus zajedničkih priprema.

Kako je planirano, u njima učestvuje do 12.000 vojnika i 950 jedinica vojne tehnike. Šojgu je naglasio da imaju isključivo odbrambeni karakter.

Počele su pripreme za tri vojne vežbe ODKB-a - "Saradnja", "Ešalon" i "Potraga". U njima će učestvovati vojske iz Rusije, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizije i Tadžikistana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija