• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Agencije/informer.rs

27.08.2019

12:02

NE MOŽEŠ DA SPREČIŠ POŽAR U NOTR DAMU, A NAMA DRŽIŠ LEKCIJE! Brazilci nemilosrdni prema Makronu zbog Amazonije!

Vesti

NE MOŽEŠ DA SPREČIŠ POŽAR U NOTR DAMU, A NAMA DRŽIŠ LEKCIJE! Brazilci nemilosrdni prema Makronu zbog Amazonije!

Podeli vest

Brazil odbacio pomoć zemalja G7 za borbu protiv požara u Amazonu, izjavio visoki brazilski zvaničnik i poručio Makronu da se bavi francuskim kolonijama

- Zahvaljujemo se (G7 za ponuđenu pomoć) ali ta sredstva će biti potrebnija za pošumljavanje Evrope - napisao je Oniks Lorenzoni, šef kabineta brazilskog predsednika Žaira Bolsonara na blogu na informacionom portalu G1.

Francuski predsednik Emanuel Makron objavio je juče da če zemlje G7 izdvojiti 20 miliona dolara zemljama Amazonije za borbu protiv požara.

- Makron čak ne uspeva da izbegne predvidljiv požar u crkvi koja je deo svetske baštine, a hoće da deli lekcije našoj zemlji - rekao je Lorenzoni u aluziji na požar u Notr Damu u Parizu 15. aprila.

 

 

- Brazil je demokratska zemlja, slobodna i nikad nije imala kolonijalističko i imperijalističko ponašanje kao što je to moguće cilj Francuza Makrona - rekao je Lorenzoni.

(FOTO/VIDEO) BESNI RAT MAKRONA I BOLSONARA! Brazilac mu uvredio Brižit, a sada je Francuz žestoko uzvratio!

Pre ovih izjava brazilski ministar ekologije Rikardo Sales je, međutim, ocenio da bi predložena pomoć bila dobrodošla. Ali brazilski predsednik Žair Bolsonaro se kasnije sastao sa nekoliko minsitara i svojim šefom kabineta i promenio ton.

- Nikome nije potrebna nova inicijativa o Amazoniji - rekao je brazilski šef diplomatije Ernesto Araužo, i ukazao da već postoje mehanizmi pod pokroviteljstvo UN Konvenciji o klimi za finansiranje borbe protiv krčenja šuma i za pošumljavanje.

 

 

Lideri Grupe sedam privredno najrazvijenijih zemalja sveta dogovorili su se juče da odmah finansiraju fond od 20 miliona dolara kako bi se pomoglo zemljama u regionu Amazonije u borbi protiv šumskih požara i pokrenula dugoročna globalna inicijativa za zaštitu prašume.

Sateliti su do sada ove godine zabeležili više od 41.000 požara u regionu Amazonije, od čega je više od polovine izbilo ovog meseca. Stručnjaci kažu da većinu požara izazivaju poljoprivrednici koji raščišćavaju postojeće poljoprivredne površine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija