• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

12.09.2019

17:15

ZEMANOVA DVA ARGUMENTA ZA POVLAČENJE PRIZNANJA KOSOVA! Predsednik Češke ne menja stav o lažnoj državi!

Vesti

ZEMANOVA DVA ARGUMENTA ZA POVLAČENJE PRIZNANJA KOSOVA! Predsednik Češke ne menja stav o lažnoj državi!

Podeli vest

Češki predsednik Miloš Zeman, koji je u Beogradu izjavio da namerava da pokrene pitanje o mogućnosti da Prag povuče priznanje Kosova, za češke medije kaže da će za to imati dva argumenta - istrage koje se vode pred Specijalnim sudom protiv kosovskih zvaničnika i to što je Donji dom parlamenta svojevremeno sugerisao da se ne priznaje nezavisnost KiM

On je na kraju posete Srbiji rekao da je njegov stav o Kosovu odavno poznat i da ne predstavlja iznenađenje.

Zeman je podsetio da je Donji dom češkog parlamenta usvojio rezoluciju u kojoj se traži da vlada ne prizna Kosovo, ali se vlada, na čijem je čelu bio Mirek Topolanek oglušila o tu rezoluciju.

Njegov drugi argument tiče se istraga o ratnim zločinima koje se vode protiv kosovskih političara na vlasti, počev od premijera.

- To je, složićete se, ipak različito od istraga za privredni kriminal.

- Na sastanku sa zvaničnicima za ustavna pitanja, kojih ima četvoro, pokušaću da iznesem te argumente. Bilo da uspem ili ne - to je život - kaže Zeman, a prenosi ČTK.

 

 


On je, takođe, rekao da nije pozvao kosovskog predsednika Hašima Tačija na samit lidera Višegradske grupe i Zapadnog Balkana, dok predsednika Srbije Aleksandra Vučića jeste.

Upitan da li bi se stvari promenile ako bi demokratske snage, neopterećene prošlošću, pobedile na predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu, Zeman kaže da naravno bi, ali da ne treba biti toliko optimističan da će se tako nešto i desiti.

- Nažalost, demokratske snage na Kosovu su veoma slabo zastupljene - zaključio je on.

Takođe on kaže da bi voleo da dođe do pomirenja između kosovskih Albanca i Srba.

- Ali, jedno su želje, a drugo činjenice - rekao je Zeman i podsetio na takse koje je Priština uvela na robu iz Srbije.

- To, definitvno, nisu koraci u pravcu kompromisa - zaključio je Zeman.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ludi milojko

pre 4 godine

Da, da uradice on, ali malo sutra..... pa protiv njega se vodi istraga za ucestvo u prodaji municije kupljenoj u albaniji i kosovu (4-5 miliona metaka) zajedno sa jednim ceskim biznismenom kada su kupili u Makedoniji fabriku municije Samokov, i preko nje sa makedonskom vezom ( bivsi sef tajne policije Saso Mijalkov) ka "legalnu" municiju prodavali negde u africi.... ion ce nesto da uradi, ma nema on vremena za to, samo nam daje prazna obecanja....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija