• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.09.2019

23:10

SKANDAL U ODNOSIMA TRADICIONALNIH SAVEZNIKA! Izrael špijunira Trampa!

Vesti

SKANDAL U ODNOSIMA TRADICIONALNIH SAVEZNIKA! Izrael špijunira Trampa!

Podeli vest

Izraelci špijuniraju američkog predsednika Donalda Trampa, piše ugledni politički magazin "Politiko"

Medij navodi da su obaveštajci iz SAD pronašli desetine prislušnih aparata postavljenih po dvorištu i u neposrednoj okolini Bele kuće, a istragom je utvrđeno da iza svega stoji Izrael.

Prema navodima "Politika", tajni agenti Federalnog istražnog biroa (FBI) prvi put su 2018. godine pozvani da istraže navode da su u okolini Bele kuće nađeni uređaji za prisluškivanje.

To su za "Politiko" otkrila tri bivša visoka zvaničnika koja su radila za Trampa.

- Svuda oko Bele kuće postavljeni su specijalizovani uređaji poznati pod nazivom "sting rejs". Oni trećoj osobi mogu da prenose podatke o lokaciji prisluškivanog mobilnog telefona, ali i snimaju sadržaj poziva i šalju listu pozivanih brojeva. Korišćeni su za špijuniranje Donalda Trampa, ali i njegovih najbližih saradnika - rekao je jedan izvor.

Sumnja

Ne verujem da nas Izraelci špijuniraju. Ipak, sve je moguće
Donald Tramp

On je dodao da su agenti FBI i drugih obaveštajnih službi koji su istraživali slučaj bili ubeđeni da su izraelski špijuni postavili uređaje.

- Iza svega sasvim sigurno stoje Izraelci. To je utvrđeno na osnovu specifičnih podataka do kojih su došle službe - istakao je taj izvor.

Čim je priča objavljena, na sve je reagovao izraelski premijer Benjamin Netanijahu.

- Navodi da su Izraelci špijunirali Trampa su besmislena laž. Dugo je već na snazi direktiva da naše službe ne izvode nikakve obaveštajne misije u Americi - rekao je Netanijahu.

Netanijahuu ugrožena pobeda na izborima

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu mogao bi da ostvari lošije rezultate na izborima sledeće nedelje zbog navoda da su njegove službe špijunirale Donalda Trampa, ocenjuju stručnjaci.

- Netanijahu je veliki deo kampanje posvetio saradnji sa Trampom i dobrim odnosima sa SAD. Špijunski skandal bacio je senku na to, pa može odvratiti neke glasače od podrške aktuelnom premijeru - naveli su eksperti.

Tramp se takođe oglasio povodom svega i tom prilikom nije potpuno odbacio mogućnost da ga je Tel Aviv špijunirao.

- Ne verujem da nas Izraelci špijuniraju. Teško bih u to poverovao jer imam odličan odnos sa njima. Ipak, sve je moguće - poručio je Tramp.

 


 

 

 




 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija