• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

19.09.2019

19:49 >> 19:52

RUSIJA I KINA STAVILE VETO NA REZOLUCIJU ZA SPAS TERORISTA U SIRIJI! Pokušaj Nemačke i Zapada propao, borci ISIS imaju izbor - PREDAJA ILI SMRT!

Vesti

RUSIJA I KINA STAVILE VETO NA REZOLUCIJU ZA SPAS TERORISTA U SIRIJI! Pokušaj Nemačke i Zapada propao, borci ISIS imaju izbor - PREDAJA ILI SMRT!

Podeli vest

Rusija i Kina stavile su danas veto na rezoluciju koju je podržala ubedljiva većina zemalja članica Saveta bezbednosti UN, a kojom se traži prekid vatre u severozapadnoj sirijskoj provinciji Idlib, poslednjem uporištu pobunjenika u Siriji

Rezolucijom se traži da akcije protiv terorista budu u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom, javio je AP.

Ruski ambasador u UN Vasili Nebenzja rekao je u Savetu da je cilj rezolucije, čiji nacrt su sačinili Nemačka, Belgija i Kuvajt, da "spase međunarodne teroriste koji su se zabarikadirali u Idlibu od konačnog poraza".

Nemački ambasador Kristof Hojzgen uzvratio je da su pristalice ove rezolucije "odlučne da se bore protiv terorizma", ali insistiraju da operacije moraju obezbediti zaštitu civila kako to zahteva međunarodno pravo.

Rezoluciju je podržalo 12 od 15 članica Saveta bezbednosti, a Ekvatorijalna Gvineja bila je uzdržana. Uskoro bi trebalo da se glasa i o drugoj rezoluciji kojom se poziva na prekid vatre u Idlibu, a koju predlažu Rusija i Kina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Nacisti nemci su zlo sveta ponovo pušteni sa lanca,tako me ne bi iznenadilo da pokušaju još jedan svetski rat jer su počeli mnogo da se mešaju u drge zemlje po svetu.

Izbori 2024

Vesti

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)
Društvo

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)

Nema sumnje da svako od nas pamti stresove koje smo doživeli zbog čekanja u dugim redovima i gubljenja vremena na obavljanje administrativnih poslova. Srećom, konačno možemo da odahnemo.

16.04.2024

08:00

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija