• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potrošača

01.12.2018

09:23

PRODAJU NAM ŠKART OD ŠKOLSKOG PRIBORA! RANAC OD 100 EVRA RASPAO SE ZA DVA MESECA!

Zaštitnik potrošača

PRODAJU NAM ŠKART OD ŠKOLSKOG PRIBORA! RANAC OD 100 EVRA RASPAO SE ZA DVA MESECA!

Podeli vest

Torba sa točkićima marke "gorjus" nije izdržala ni jedno polugodište, kaže Katarina G., koja ga je na popustu platila skoro 10.000 dinara

Da cena i robna marka ne garantuju kvalitet, bar kada je reč o školskom priboru, ukazuje slučaj Katarine G. iz Zemuna, koja je svojoj ćerki kupila ranac koji je na popustu koštao čak 10.000 dinara. Posle nepuna dva meseca kaiševi ranca se doslovno raspadaju (pogledajte slike).

Raspad

Mislila sam da ću biti mirna bar dve-tri godine, ali od toga nema ništa. Kaiševi su se doslovno raspali
Katarina G.

Katarina, koja nam je poslala fotografije ranca svoje ćerkice koja ide u prvi razred, kaže da je ogorčena zbog škarta koji je debelo platila.

- Reč je o rancu "gorjus", koji je papren, baš kao i sav školski pribor iz ove linije. Kupila sam ga sticajem okolnosti, iako sam se zgražavala na roditelje koji kupuju stvari samo zato što su "in" i za to daju ozbiljan novac - započinje priču naša sagovornica.

"ZARA" NAM UVALJUJE FALŠ GARDEROBU! Pantalone čuvenog brenda se RASPALE PRE OBLAČENJA!

Kako kaže, skup ranac je kupila isključivo jer je bila prinuđena.

Foto: Informer ZP

Popularni i skupi


Inače, "gorjus" školski pribor brend je londonske dizajnerske kuće "Santoro". U poslednjih nekoliko godina postao je popularan i u Srbiji, ali za one koji žele da im deca budu u trendu i nose pribor sa likovima ovih devojčica moraju debelo da zavuku ruku u džep. Osim pomenutih rančeva koji koštaju i po 12.000, hemijske sa njihovim dizajnom koštaju skoro 2.000 dinara, sveske po nekoliko stotina, kao i blokovi. Ali očigledno cena i brend nisu garant kvaliteta.

- Moja ćerka je ove godine pošla u školu i imala je običan ranac koji se nosi na leđima, ali s obzirom na to da ima šest godina i da je sitnije građe, bilo joj je preteško da ga nosi. Krajem septembra otišla sam da joj kupim torbu sa točkićima kako bih joj olakšala, ali sam obišla pola grada kada sam shvatila da su trgovci povukli rančeve iz prodaje. Vučilicu nigde nisam mogla da nađem, izuzev ovih "gorjus" rančeva, koji su svuda koštali oko 100 evra. Novac mi nije problem, ali smatram da je zaista besmisleno davati toliko za školsku torbu. Našla sam ovaj ranac koji je u knjižari bio na popustu, pa sam ga platila skoro 10.000 dinara. Inače, puna cena je više od 12.000. Bila sam besna na sebe, ali šta je tu je. Tešila sam se biću mirna bar dve-tri godine, ali od tog posla nema ništa. Kaiševi su se doslovno raspali. Ranac više ne može da se nosi na leđima jer će potpuno pući - kaže Katarina i dodaje:

TRGOVCI NAS PRAVE MAGARCIMA! Ne verujte sniženjima "do 70%"!

- Živimo preko puta škole, ranac nosim u rukama do ulaza. Dakle, vuče se samo od učionice do boravka. A kada sam ga kupovala, dobila sam garanciju dve godine. A eto, izdržao je čitava dva meseca. Poređenja radi, do pre nekoliko godina živeli smo u inostranstvu. Sinu sam kupila ranac koji je koštao 25 evra. Nosi ga već šestu godinu i ništa mu ne fali. Očigledno, i školski pribor koji nam isporučuju u Srbiji je škart, baš kao i tehnika, garderoba, obuća...

Foto: Informer ZP

Foto: Informer ZP

Foto: Informer ZP

Foto: Informer ZP

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Izbeglica iz Srbije

pre 5 godina

Kao i sve drugo što nam prodaju,jer smo mi za njih građani i država 100-tog reda a uz svesrdnu podršku ovih "naših" političkih indijanaca.

Marcco

pre 5 godina

Nije kriv ranac nego stanje naših trotoara.... rupa do rupe! To ne može da izdrži ni ranac sa amortizerima a kamoli ovaj sa običnim točkićima.

Dejan

pre 5 godina

A ko nam prodaje? A ko je to dozvolio? A ko je dozvolio uvoz toga? Svi znamo odgovore..

Shirkan

pre 5 godina

Koliku to platu treba da ima covek da bi mogao detetu da kupi ranac od 10000 ?

Milos

pre 5 godina

Nije se raspao nego ga deriste vuklo po ulici. Na poslednoj slici se jasno vidi poderana plastika od betonske ili asfaltne podloge preko koje ga dete vuklo

Jova

pre 5 godina

To što nište Vašem detetu objasnili da kaiševi ne smeju da se vuku po asfaltu i da se gaze tim istim točkićima to je Vaša greška a ne greška proizvođača ili prodavca. Ne budite bezobrazni!

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija