• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potrošača

23.07.2019

09:21

NISAN NAPRAVIO PAKAO OD ŽIVOTA POZNATOM PEVAČU! Novi "kaškaj" ga ostavio usred Austrije, platio ga 24.000 evra, A IZDAO GA POSLE 700 km!

Zaštitnik potrošača

NISAN NAPRAVIO PAKAO OD ŽIVOTA POZNATOM PEVAČU! Novi "kaškaj" ga ostavio usred Austrije, platio ga 24.000 evra, A IZDAO GA POSLE 700 km!

Podeli vest

Novi "nisan kaškaj" pevača narodne muzike Bekija Bekića izdao posle 700 kilometara. Nakon popravke u Beču ponovo je ostao u kvaru odmah po dolasku na srpsku granicu
Tužba

"Nisan" odbijao da mu da novi auto, pevač ih slomio opomenom pred tužbu

Ako ste do sada verovali u onu čuvenu floskulu da "kupiš nov automobil i ne boli te glava", živeli ste u zabludi. Poznatom pevaču narodne muzike Bekiju Bekiću novi džip "nisan kaškaj" je "crkao" nakon samo 700 pređenih kilometara. On je sa potpuno novim automobilom krenuo u Salcburg, a već kod Beča se ugasio i više nije davao znake života. 

Da sve bude gore, Bekiću su u ovlašćenom servisu u Austriji šest dana popravljali ganc novo vozilo, da bi mu se prilikom povratka u Srbiju ponovo ugasio, i to u Mađarskoj. Nakon svega toga usledila je rovovska borba pevača sa kompanijom "Nisan" da mu shodno Zakonu o zaštiti potrošača daju nov ispravan automobil.

Pokušali da ga "podmite"

Poznati pevač nam je ispričao i šta je sve "Nisan" radio kako bi ga ubedio da ne zahteva nov automobil.
- Pisali su mi mejlove kako nemam prava na nov automobil, nego samo na popravku, što nije tačno jer po Zakonu moraju da mi daju nov. Kad su videli da sam se upoznao sa svojim pravima, pokušavali su na svaki način da me "podmite" da pristanem na popravku. Govorili su da imaju fenomenalno tehničko rešenje za moj automobil, da će mi produžiti garanciju dodatne tri godine, da ću dobiti još jedan servis, ali ja nisam pristajao. Da jesam, gorko bih se kajao, a ovako imam nov i ispravan automobil - kaže Bekić.

Tokom dva meseca Bekić je uputio pregršt poziva i mejlova, ali je japanska kompanija konstantno izbegavala da mu da novi automobil i pravdala se da je kriv njihov servis u Beču jer je popravljao prsten pumpe, a na vozilu je "crkla" elektronika. Tek kada se obratio Nacionalnoj organizaciji za zaštitu potrošača (NOPS), koja je "Nisanu" zapretila tužbom, pevač je dobio novi "kaškaj" i ova u automobilskoj industriji verovatno nezapamćena saga se napokon završila.

SKANDAL! Ovlašćeni servisi koriste rupu u zakonu: U KOLA POD GARANCIJOM UGRAĐUJU POLOVNE DELOVE!

U svojoj ispovesti za Zaštitnik potrošača Beki Bekić je objasnio kako je od želje da porodicu provoza u novom automobilu došao do toga da se iz Beča vraćaju autobusom.

- U martu sam menjao stari "kaškaj" uz doplatu za novi i pošto sam imao neku tezgu u Salcburgu, poveo sam porodicu da ih malo provozam u mom novom "ljubimcu". Kada sam krenuo iz Beograda, automobil je imao pređenih tri kilometra. Do Beča je sve bilo u najboljem redu, a onda je samo stao i nije hteo da upali. Pokušavao sam na sve načine, ali se ponašao kao da je mrtav. Pozvao sam njihovu pomoć na putu i oni su me prevezli u ovlašćeni "Nisanov" servis u Beču pošto je automobil star jedan dan i imam garanciju. Tamo je počeo moj horor - priseća se Bekić i nastavlja:

Foto: Informer ZP

24.000 evra 

košta sporni "nisan kaškaj"

- U "Nisanovom" servisu u Beču su me ubeđivali da nisu dobili dozvolu iz Beograda da ga popravljaju, a ovi naši su tvrdili da su im poslali. I to je tako trajalo satima, a pošto mi je ćerka trudna, morao sam sve da nas smestim u hotel. Na kraju je to famozno odobrenje napokon stiglo, otišao sam kod njihovog majstora i on mi je rekao da je "otišao" prsten pumpe koja vuče gorivo i da to ne može da se reši jer je petak i kraj smene. Uz to mi je naglasio da tog dela nema ni u Srbiji ni u Mađarskoj i da automobil može da bude popravljen tek za pet dana, u sredu. Pošto sam shvatio da neću stići na svirku i da je besmisleno da sedim u Beču pet dana, spakovao sam se sa porodicom na autobus i vratio u Beograd - priseća se poznati pevač.

"RENO NISAN" NAM PRODAJE NEISPRAVNU "DAČIJU"! Kupci "sandera" s pogonom na gas NE IZLAZE IZ SERVISA!

Beki Bekić je u sredu avionom otputovao za Beč da preuzme svoj novi, a već popravljani automobil, ali su ga tamo sačekale samo nove nedaće.

- Preuzeo sam svoj "kaškaj" i prvo sam se iz straha od novog kvara vozao jedno 100 kilometara po Beču. Potom sam krenuo za Beograd i sve je bilo u redu do 30 kilometara pred našu granicu, kada je automobil počeo da "štuca" i ubrzo potom je i stao. Tad sam želeo da se ubijem, jer znam koliko su skupi šlepovi u Mađarskoj i molio sam Boga samo da se nekako dovučem do Srbije. Čekao sam tako satima i svako malo pokušavao da ga upalim i odjednom sam uspeo i nekako sam vozeći 30 na sat došao do naše granice. Kako sam dao pasoš i prošao terminal, džip mi se ponovo ugasio bezmalo na granici i odmah sam pozvao ovlašćeni servis da me odšlepaju za Beograd - priseća se Bekić.

Muka

Sa porodicom i trudnom ćerkom ostao sam nasred puta, a propao mi je zakazan nastup
Beki Bekić, pevač

Nakon što su i on i "kaškaj" stigli u Beograd, poznati pevač je naredna dva meseca vodio pravi rat sa "Nisanom" da mu daju nov automobil.

- S obzirom na to da mi je automobil tri puta "crkao" u prvih hiljadu kilometara tražio sam novi jer sa ovim sigurno nešto nije u redu. Prvih mesec dana nisu hteli ni da čuju i rekli su da je kriv njihov servis u Austriji jer je popravljao prsten pumpe, a problem je bio u elektronici i da će oni sve to da poprave. Obratio sam se Nacionalnoj organizaciju za zaštitu potrošača (NOPS) i oni su mi dali prave instrukcije da ne odustajem i da tražim nov automobil. Tako je još mesec dana trajalo dopisivanje sa "Nisanom", a oni nisu želeli ni da čuju za to da mi daju nov automobil. Na kraju sam, kada više nisam imao izbora, zajedno sa pravnicima u NOPS-u sastavio opomenu pred tužbu i već narednog dana mi je "Nisan" odobrio novi automobil. Bilo je teška i rovovska borba, ali sam na kraju ostvario svoja prava i savetujem svima da nikako ne odustaju - završio je svoju priču Bekić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Svako iskustvo se plaća,sreća pa ti imaš novca,šta bi bilo sa nekim jadnikom koji krpi kraj sa krajem,a želja mu je da vidi nešto novo u životu,pa da mu se desi tako nešto,mada za takav nov auto verovatno nema novca.

Jovan

pre 4 godine

benzin i li nafta,na šta ide pitanje je sad,ušata je gledo kad je sipo tad

Ludi milojko

pre 4 godine

Ja pisedujem nssan "kaskaj 2" hybrid, star ni 3 meseca, sa slovenskim tablicans, isto sam imao kvr pre 1 mesec, ekektronika nije hteo da prebacuje sa benxina na sstruju i obratno, 20, dana su mi drzali auto na popravci u ljubljani i tad me obavestili da didjem po niva kola jer moj se ne popravlja, ..evo sada imam novi i voxi bez problema, izgleda kakva te " budala" zapadne u nissanu da te vodi u papirimau, ja sam imao srece Beki je izglado bio baksuz....

Kaizen

pre 4 godine

Prodaj to prijatelju i kupi Toyotu. Rav4 hybrid, evo za 3 godine vec 100000 km bez greske.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija