• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ZP/novosti

13.03.2020

14:09

URGENTNO! USKORO BESPLATNA PODELA DEZINFEKCIONOG SREDSTVA?! Ovaj biocid je jedini uspešan u borbi protiv koronavirusa POTVRĐENO!

Zaštitnik potrošača

URGENTNO! USKORO BESPLATNA PODELA DEZINFEKCIONOG SREDSTVA?! Ovaj biocid je jedini uspešan u borbi protiv koronavirusa POTVRĐENO!

Podeli vest

Vlada Srbije će pokušati da ublaži nestašicu biocidnog preparata za dezinfekciju supstancom koja je jedini siguran preparat koji otklanja opasnost od virusa korona, dogovorom sa kompanijom "Sigma" iz Kule, potvrdio je tu informaciju i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež

Ova kompanija je jedini proizvođač opreme za proizvodnju hipohlorita u jugoistočnoj Evropi, koja otklanja opasnost od virusa korona, ali i SARS-a, pišu Večernje novosti.

Natrijum-hipohlorit je odobrio Evropski centar za suzbijanje i kontrolu bolesti i Svetska zdravstvena organizacija.

 

Prema rečima direktora "Sigme" Dragana Kapičića, ova firma proizvodi hlorogen, uređaj iz kojeg se vrlo jeftino može proizvesti taj biocid.

- Hlorogen staje u kontejner koji može biti mobilan i proizvoditi biocid, a koji se automatski distribuira institucijama i građanima u koncentraciji za dezinfekciju ruku i sanitarnih čvorova - objasnio je Kapičić.

 

 

Pošto fabrika ima ograničene kapiacitete za proizvodnju, Vlada Srbije će odrediti prioritete za hlorogene i distribuciju biocida.

Vlada razmatra i mogućnost da dezinfekciona sredstva deli besplatno po prioritetu koji će odrediti, pošto ih u apotekama više nema.

 

 

Predstavnici većine kompanija koje proizvode hirurške maske i sredstva za dezinfekciju organizovaće rad u tri smene, kako bi odgovorili na povećane potrebe za tim sredstvima na našem tržištu.

Vlada još uvek nije donela tačne pravilnike kako firme da se ponašaju prema zaposlenima koji moraju da budu u izolaciji zbog korona virusa.

 

 

Pitanje je urgentnije, tim pre što se već sada svi radnici pitaju hoće li država izolaciju i odsustvo sa posla zbog korone tretirati kao bolovanje ili karantin neće uticati na visinu zarade.

Važni telefoni

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije

Specijalan broj Ministarstva zdravlja

za pitanja u vezi sa koronavirusom:

064 8945 235

Institut za javno zdravlje Srbije

"Dr. Milan Jovanović Batut":

011 2684 566

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

 

 

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

 

Čitajte Zaštitnik potrošača:Zastitnikpotrosaca.rs

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija