• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zastitnikpotrosaca.rs

05.06.2020

13:32

PEJPAL UVEO PROMENU ZA GRAĐANE SRBIJE: Nudi kurs 113,08, devize automatski pretvara u dinare, VAŠE ODOBRENJE IM NIJE POTREBNO

Zaštitnik potrošača

PEJPAL UVEO PROMENU ZA GRAĐANE SRBIJE: Nudi kurs 113,08, devize automatski pretvara u dinare, VAŠE ODOBRENJE IM NIJE POTREBNO

Podeli vest

Pejpal je odlučio da građani Srbije novac mogu podizati samo u dinarima, a za to im pored već poznatih provizija nudi i kurs od 113,08 dinara za evro

U duhu višegodišnjih problema koje građani Srbije imaju s unovčavanjem svog rada putem Pejpala, stiže i nova odluka - od sada su za nas rezervisani samo dinari. Šta to menja?

Ranije su korisnici svoj Pej pal nalog povezivali s deviznim računom u bilo kojoj banci. Iznos koji vam legne na ovu platformu biste potom bez ikakve promene prebacivali na račun u banci i eventualno je ona mogla da vam naplati proviziju. Sada sve devize koje vam legnu na račun na ovoj platformi Pejpal po automatizmu pretvara u dinare.

 

 

Vi novac i dalje možete preneti na svoj račun u banci, ali kursna lista Pejpala je gora od one u menjačnici na aerodromu. Prema njoj ćemo za 1 evro dobiti 113,08 dinara. To znači da nam ova kompanija uz sve provizije uzme još četiri procenta na razlici u kursu. Da napomenemo, vi ne odlučujete da li to želite, to je jednostavno tako.

 

 

Zašto do toga dolazi, još nema zvaničnog odgovora od Pejpala, štaviše, oni su naveli da ispituju o čemu se radi i objasnili da je moguće da je u pitanju pravna regulativa naše zemlje.

 

 

Iz Narodne banke Srbije kažu da ne postoji nijedan propis koji bi uslovio navedenu izmenu u poslovnoj politici Pejpala, niti NBS s Pejpalom ima potpisan bilo kakav ugovor.

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs

 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija