• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. D.

22.09.2021

11:00

Naručite jedno, pa vam stigne ili drugo ili ništa! Nema kraja žalbama na aplikacije za dostavu!

Shutterstock/Zastitnik potrosaca

Zaštitnik potrošača

Naručite jedno, pa vam stigne ili drugo ili ništa! Nema kraja žalbama na aplikacije za dostavu!

Podeli vest

S. P. nikada nije dobio dobio poručene ćevape za ručak, a S. Đ. je platio dva proizvoda, a isporučen mu je samo jedan

Ukoliko naručujete hranu preko aplikacije Glovo, može se desiti da vam uopšte ne bude isporučena, ili da vam do vrata ne stigne sve što ste naručili, pa čak da vam porudžbina bude naplaćena, a da nikada ne stigne do vas! Nije isključeno da vam kurir, kada stigne na vašu adresu, umesto limenke soka donese flašicu i da vas ubeđuje da je to isto.

Beograđanin S. P. (ime poznato redakciji) naručio je hranu preko aplikacije Glovo iz želje da isproba ovu aplikaciju, i pri prvoj saradnji veoma se razočarao.
- Slušao sam od prijatelja kako često naručuju hranu preko aplikacija koju im kuriri donesu "na noge". Instalirao sam Glovo i išao sam logikom da ga dosta reklamiraju, pa je sigurno dobar. Poručio sam ćevape i stigla mi je potvrda da su stigli. Međutim, njih nije bilo na mom stolu. Prošla su dva i po sata, i svoju porudžbinu nikad nisam dobio. Da stvar bude smešnija, stigla mi je i čestitka za prvu porudžbinu koju nikad nisam dobio - priča ovaj Beograđanin.
Da on nije jedina nezadovoljna mušterija, govori i primer S. Đ., koji je ispričao svoje loše iskustvo.

- Naručio sam dva proizvoda, od kojih mi je isporučen jedan jer, kako mi je kurir objasnio, restoran nije imao drugi, ali su mi preko računa uredno naplaćena oba! Tu iznenađenju nije bilo kraja, jer kada sam pokušao da im pišem, aplikacija mi nije dozvolila da se pošalje pitanje ili prigovor, mejl je "noreplay", a na poruku niko ne odgovara. Nakon ovog iskustva, iako je prethodno bilo nekoliko pozitivnih, nikome ne bih preporučio Glovo - ispričala je još jedna nezadovoljna mušterija.
Takođe, jedan od potrošača tvrdi da ga je Glovo prihvatio porudžbinu u martu prošle godine, koju mu nikad nije isporučio. Dešava se i da aplikacija prihvata porudžbinu i da pošalje mejl nakon nekoliko minuta kako je ipak otkazana.

Foto: Shutterstock/Zastitnik potrosaca

Porudžbina iz marta 2020.

Glovo mu prihvatio porudžbinu u martu prošle godine koju mu nikad nije isporučio

U moru pritužbi interesantna je i ona da je žena naručila sok u limenci, ali da je stigao u flaši. Kada se požalila, iz Glova su joj rekli da je to isto.

- Naručila sam burgere i sokove preko aplikacije Glovo. Međutim, kada sam otvorila kesu, videla sam da su mi spakovani pogrešni burgeri, a umesto dve limenke soka, stigle su mi flašice. Bila sam ljuta i požalila sam se Glovu, međutim, cinično su mi objasnili da je to isto. Neću više naručivati preko ove apilkacije - priča ova nezadovoljna žena.
Ekipa Zaštitnika potrošača pokušala je da stupi u kontakt sa kompanijom "Glovo" i od njih dobije odgovore na pitanja zašto se često dešava da porudžbine ne stignu na kućnu adresu njihovih korisnika, kao i zbog čega im ne radi tehnička podrška. Takođe, zanimalo nas je šta korisnici njihove aplikacije treba da urade ukoliko im porudžbina ne bude isporučena. Međutim, do zaključenja ovog broja odgovore na naša pitanja nismo dobili.

Proverite i slikajte porudžbinu

Predsednik udruženja "Zaštita potrošača" Nenad Bumbić kaže da su sve češće pritužbe na aplikaciju Glovo, a pogotovo otkada su kupili domaći servis "Donesi".
- Ukoliko ovako nastave, potrošači će potpuno izgubiti poverenje, jer se često žale kako na Glovo, tako i na ostale aplikacije za dostavu hrane. Dešava se da porudžbina uopšte ne stigne ili da ne sadrži ono što su ljudi naručili, što je nedopustivo. Problem je što je to teško dokazivo, ukoliko kurir potvrdi da je hrana dostavljena - priča Bumbić i dodaje:
- Savet za potrošače je da obavezno provere šta im je dostavljač doneo i da li porudžbina sadrži sve ono što je poručeno. Takođe, ukoliko nije obavezno, da to slikaju i pošalju na mejl. Ukoliko tehnička podrška putem aplikacije ne radi, to mogu da urade na mejl koji bi morao da postoji na sajtu APR-a.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Deda

pre 2 godine

Napisite da je podrska za Glovo u Hrvatskoj, i da nemaju pojma sta se desava ovde, a i bas ih je briga. Vratite Donesi, a Glovo treba bojkotovati!

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija