• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. Duduković

30.09.2021

18:43

ŽAL ZA UGAŠENIM DOMAĆIM SERVISOM ZA DOSTAVU HRAN!E  Donesi, vrati se, sve ti je oprošteno

Shutterstock/Zastitnik potrosaca

Zaštitnik potrošača

ŽAL ZA UGAŠENIM DOMAĆIM SERVISOM ZA DOSTAVU HRAN!E Donesi, vrati se, sve ti je oprošteno

Podeli vest

Korisnici aplikacija za dostavu hrane ne štede reči žaljenja za ugašenim donesi.com, sa kojim su imali daleko bolja iskustva nego sa Glovom, koji ih je kupio i unazadio uslugu

Na društvenim mrežama ne prestaju negativni komentari na račun servisa za brzu dostavu hrane! A koliko su korisnici nezadovoljni, najbolje svedoči žal za domaćom aplikacijom Donesi, koja je, očigledno na žalost korisnika, prestala sa radom početkom septembra, kada ju je kupio "Glovo".

Otkad je aplikacija Donesi ukinuta u čitavoj Srbiji, građanima je najteže palo to što moraju da se prilagođavaju novom sistemu, koji im se, po svemu sudeći, uopšte ne sviđa, a najviše komentara odnosi se na to da je Donesi bio mnogo brži pre nego što je postao deo Glovo porodice i da im je jako žao što su se ujedinili. Takođe, poeni koje su skupljali korisnici aplikacije Donesi automatski su ukinuti, a potrošači se, između ostalog, žale na to što dugo čekaju hranu, pa ona stigne hladna. Sužen je i izbor restorana, zaposleni dostavljači su stranci koji se ne snalaze po ulicama, a to su samo neki od razloga za žaljenje nezadovoljnih korisnika.

Postoje i mnogi restorani koji navode da je dostava besplatna, međutim, kada hrana stigne, ljudi bivaju prevareni jer je cena dostave u stvari uračunata i nije ista kao da jedete na tom mestu, što dodatno razbesni potrošače.

Foto: Shutterstock

Rezimiranje

Da rezimiramo trenutnu situaciju: 1) Donesi - sada je Glovo. 2) Glovo - Nema ni 10% restorana koji su bili na Donesi, aplikacija na samrti koliko loše radi
Nezadovoljni korisnik

Jedan korisnik na Fejsbuku je izrazio svoje nezadovoljstvo lošim načinom rada i kvalitetom postojećih usluga da bi na kraju odustao od naručivanja hrane.

- Pokušavam već pola sata da naručim hranu. Da rezimiramo trenutnu situaciju: 1) Donesi - sada je Glovo. 2) Glovo - Nema ni 10% restorana koji su bili na Donesi, aplikacija na samrti koliko loše radi... Odoh do "Maksija", pa da spremam hranu. Bukvalno sam se toliko iznervirao da ću da krenem da jurim funding da pravim novi sajt za dostavu hrane, koji će da izgleda i funkcioniše isto kao i stari Donesi - poručio je on.
Loša iskustva nižu se i na društvenoj mreži Tviter. Slavko Ilić u svom postu kaže da će prestati da koristi aplikacije za dostavu hrane, jer nailazi na pregršt problema pri naručivanju.

- Tranzicija iz Donesi u Glovo katastrofa! Nema migracije naloga, aplikacija Donesi praktično onesposobljena, restorani koje je Donesi imao nisu u aplikaciji Glovo... Od elegantnog naručivanja i plaćanja hrane vraćam se na zvanje telefona i keš, dok ne reše sve - napisao je ovaj bivši korisnik aplikacije "Donesi.
U nizu loših iskustva česta se odnose i na kašnjenje dostave, a taj problem sa aplikacijom Donesi očigledno nisu imali.
- Dosta sam koristio Donesi ranije, Glovo isporučuje brzu hranu sat i po vremena, možete zamisliti kakva je hrana. Vratite Donesi - piše Katuša.

Foto: Shutterstock/Zastitnik potrosaca

Potrošači su nezadovoljni i kuririma, odnosno njihovim odnosom prema poslu. Tako može da vam se desi da dugo čekate hranu koja završi kod nekog drugog.
- Naručim hranu, čekam kao mamlaz, a onda mi stigne notifikacija da je isporučeno i da ocenim kurira. Hrane nigde. Izađem ispred zgrade, pitam čoveka iz Glova da li je doneo hranu, a on mi kaže: "Izgleda da sam pogrešio ulaz i dao pogrešnom čoveku". Ali, kaže, može da ga zamoli da mi vrati moju hranu?!? Rekoh: "Druže, ne bih da jedem to što je neko već otvarao. Kaže: "Ma možda nije" - podelio je svoje urnebesno iskustvo jedan mladić na Tviteru.
Još jedan od sličnih komentara podelio je još jedan korisnik.

- Situacija. Stiže mi Glovo dostava. Karticom je plaćen i iznos restoranu i dodatni iznos za dostavu. Zovu me da izađem i vozač traži da mu platim dostavu. Ja mu objašnjavam i pokazujem da je plaćeno karticom, što on ima i na računu koji drži kod sebe. Morao je da zove i restoran i koga god iz Glova, što je potrajalo 15 minuta, dok su rešili situaciju i taman da se klopa ohladi - iskustvo je drugog korisnika.

Ekipa Zaštitnika potrošača pokušala je da stupi u kontakt sa kompanijom "Glovo" i od njih dobije komentar, ali nam to ni ovog puta nije pošlo za rukom i nismo dobili odgovor ni na jedno pitanje iako ih šaljemo već nekoliko nedelja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija