• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. Milanović

10.12.2021

19:22

NEMANJA JE PORUČIO PATIKE NA SNIŽENJU! Dobio je šokantan odgovor!

Zaštitnik potrošača

NEMANJA JE PORUČIO PATIKE NA SNIŽENJU! Dobio je šokantan odgovor!

Podeli vest

Nemanja Sojčić, koji je poručio patike snižene 30 odsto, nikada ih nije dobio. U "Intersportu" tvrde da ih nije ni poručio, iako ima dokaz kupovine

Poznati lanac prodavnica sportskih brendova "Intersport" iskoristio je akcijsku nedelju posvećenu "crnom petku" i niskim cenama namamio kupce. Međutim, iako su potrošači robu uredno poručili putem onlajn prodavnice, ona nikada nije stigla na njihova vrata! U "Intersportu" se pravdaju da porudžbinu uopšte nisu primili, a kupci imaju dokaz da su je poručili.
Domaći stručnjaci smatraju da ovakvo poslovanje nikako nije fer prema potrošačima koji su robu pazarili onlajn. Kako kažu, prodavci su očigledno sniženje u onlajn prodavnici iskoristili kao mamac, a onda se napravili ludi i vratili isti taj proizvod u radnju po staroj, znatno višoj ceni.

Nemanja Sojčić požalio nam se da je po akcijskoj ceni iz "Intersporta" naručio patike, ali mu nikada nisu stigle. Iako patika i dalje ima na stanju, cena je ponovo paprena, a u "Intersportu" se pravdaju da nisu primili njegovu porudžbinu.

Foto: informer.rs

- Pre neki dan preko onlajn prodavnice "Intersport" naručio sam patike koje sam odavno želeo, ali nisam imao novca da ih kupim, jer je to jedan od najskupljih modela. Privuklo me je to što je popust bio čak 30 posto. Iako su to velike pare, odlučio sam da naručim patike preko njihovog sajta. Napravio sam profil, uneo sve svoje podatke i napravio porudžbinu. Sasvim slučajno sam napravio par skrinšotova, koje sam slao drugu da ga pitam da li mu se sviđaju te patike. Pripremio sam pare i čekao da mi stigne naručena pošiljka - kaže Nemanja i dodaje:
- Međutim, one nisu stigle. Obratio sam se "Intersportu" mejlom, da bi mi oni rekli da nisam ni poručio patike. Znači, prave me ludim! A cena je u međuvremenu skočila na 29.299. Čak sam im poslao sve slike, a oni su me i dalje ubeđivali da nisam poručio. Znači, reč je o klasičnoj prevari i navlakuši kupaca. Ko zna koliko je građana prevareno na ovaj način!

Foto: informer.rs

Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović smatra da je posredi klasična obmana potrošača.

Prave me ludim

Obratio sam se "Intersportu" da bi mi oni rekli da nisam ni poručio patike. Prave me ludim! Cena je u međuvremenu skočila
Nemanja Sojčić

- To sve deluje kao da su oni oglasili akcijske cene, pustili ljude da naručuju onlajn, a vodili se onim "ako pretekne robe nakon kupovine u prodavnicama, poslaćemo vam, ako ne, nikom ništa"! Izgleda kao da su sačekali da vide da li će sve da se rasproda u prodavnicama, pa tek onda kad je sva roba nestala sa stanja javili su potrošačima da ne očekuju svoje porudžbine. Ne vidim drugi razlog zašto bi kupcima otkazali porudžbine tek sedam dana kasnije, kada je već rok za dostavu pri isteku. Prosto, oglasili su cene, želeli su da vide da li će ta roba biti tražena ili ne, pa šta ostane ide onlajn kupcima. Kupci koji su mislili da su preko onlajn prodavnica pazarili nešto po super ceni izigrani su, ovde je posredi klasična obmana potrošača! - kaže on i dodaje:
- Nažalost, nema načina da se prevareni kupci izbore za svoja prava. Jedini lek za ovakvo ponašanje trgovaca je uvođenje kolektivne tužbe u zakon!

Ekipa Zaštitnika potrošača pokušala je da stupi u kontakt sa "Intersportom" i od njih dobije objašnjenje kako je moglo da dođe do ovakvog propusta.

Međutim, do zaključenja ovog broja nisu nam odgovorili zašto kupac koji nam se javio nikada nije dobio patike koje je poručio dok su bile na sniženju.

Intersport odgovor - ispravka teksta

Nije tačno da je Nemanja Sojčić poručio patike na sniženju! Nemanja Sojčić nije redakciji dostavio verodostojne i validne dokaze kojim mu je od strane "Intersporta" potvrđeno da je poručio patike, već je dostavio dokaze da je samo stavio patike u potrošačku korpu na internetu, ali ne i da je kliknuo da potvrdi porudžbinu, odnosno obavio ostatak procedure kako bi narudžbina bila uopšte kreirana!
"Intersposrt" nije nikoga prevario, niti izigrao niti obmanuo jer nije dobio porudžbinu.
Nije istina da je ekipa Zaštite potrošača Informer pokušala da stupi u kontakt sa "Intersportom"!
Nije istina da se "intersport" nije odazvao na poziv ekipe Zaštite potrošača jer poziva iz ekipe zaštite potrošača nije ni bilo!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija