• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potrošača

10.06.2022

20:06

VRAĆATE ROBU? E PA NE MOŽE DŽABE! Ova firma to naplaćuje, EVO I KOLIKO!

Zaštitnik potrošača

VRAĆATE ROBU? E PA NE MOŽE DŽABE! Ova firma to naplaćuje, EVO I KOLIKO!

Podeli vest

Ukoliko odlučite da vratite robu koju ste poručili onlajn, naplatiće vam 290 dinara, koje će vam odbiti od vraćenog iznosa vrednosti stvari

Španski modni brend "Zara" nastavlja da iritira, a bogami i dere potrošače. Naime, modni gigant doneo je odluku da počne da naplaćuje ako robu kupljenu onlajn vraćate sa svoje kućne adrese.
- Za povraćaj na kućnu adresu naplaćujemo iznos od 290 dinara, koji se odbija od vraćenog iznosa. Dostavljač će u roku od 24 do 48 časova preuzeti vašu pošiljku na adresi koju odaberete - navodi se na "Zarinom" sajtu.

Da se ova poslovna odluka nije dopala kupcima, svedoče njihovi komentari na društvenim mrežama.
"'Zara' pravi izmene u vašim besplatnim povraćajima koji sada koštaju vaše kupce i ne objavljuje o tome? Nije kul", napisala je jedna korisnica Tvitera.

Druga je rekla da je "veoma razočarana" tim potezom i dodala:
"Očekivala sam bolje od vas. Najbolji, kvalitetni brendovi to ne naplaćuju."
Portparol "Zare" rekao je BBC da kupci mogu besplatno da vrate robu kupljenu onlajn u bilo kojoj "Zarinoj" prodavnici, što, kako tvrdi, većina kupaca i radi.

Foto: Shutterstock

Trošak dostave

Ovo je samo još jedna u nizu nepopularnih odluka koje je u poslednje vreme donela ova kompanija, a tiče se pre svega onlajn kupovine.

Iako se donedavno poštarina nije plaćala za porudžbine veće od 6.000 dinara, odskoro ova pogodnost ne važi ukoliko se u vašoj korpi za onlajn kupovinu nađu artikli sa akcijskim cenama.
Da stvar bude gora, "Zara" je za kurirsku službu koja dostavlja pakete njenim kupcima izabrala "City express", dostavu koja je ubedljivo najskuplja na tržištu.

Foto: Shutterstock

Tako ćete za ovu uslugu platiti čak 490 dinara.

Naplata kesa

Da "Zara" povlači poslovne poteze iz kojih se vidi da je rešila da se obogati o trošku svojih potrošača, pokazuje i to što su počeli da naplaćuju kese, iako to nikada pre nisu radili. Sada za svaku kesu na kojoj je vidno istaknut njihov logo morate da izdvojite 20 dinara! Ono što sve potrošače čudi jeste činjenica da i mala i velika kesa identično koštaju.

"Zara" je oduvek koristila papirne kese koje nije naplaćivala, uprkos tome što se veliki broj trgovaca odlučio na ovaj korak. Izgleda da su u "Zari" shvatili da na ovaj način može lepo da se zaradi.

Kako su nam ukazali kupci, veći problem od naplate jeste to što su im kese užasnog kvaliteta i što se raspadaju odmah nakon izlaska iz radnje.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

Kakvih njubova ima medju kupcima, pa normalno da dostavu robe nazad moraju da plate.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija