• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Jovanović

04.10.2022

16:56

SBB BRUKA I SRAMOTA! Dobićete kola, al' malo sutra

Zaštitnik potrošača

SBB BRUKA I SRAMOTA! Dobićete kola, al' malo sutra

Podeli vest

Na sva usta reklamiraju nagradnu igru "20 godina sa vama", za koju, ispostavilo se, oni koji žele da učestvuju ne mogu čak ni da se prijave... Svima šalju isti odgovor, ali u praksi ništa ne funkcioniše

Kablovski i internet operater SBB, osim što zagorčava život klijentima stalnim problemima sa isporukom usluge, sada im je stao na žulj i sa nagradnom igrom.

Otkako je SBB objavio veliku nagradnu igru pod nazivom " 20 godina sa vama" isključivo namenjenu njihovim korisnicima, narod ne prestaje da se žali.
Naime, prijave za učestvovanje počele su još 23. avgusta, a korisnici ove mreže od samog početka imaju problem sa učešćem.

Foto: Informer/Zaštitnik potrošača

Iako SBB deli velike nagrade i na sva usta reklamira ovu akciju, sudeći prema komentarima na njihovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, očigledno je da mnogi ne mogu da se prijave za učešće, zbog čega je veliki broj ljudi javno iskazao nezadovoljstvo.

Uvidom u njihov sajt saznali smo da se prijave obavljaju preko SBB portala ili aplikacije, što u prvi mah deluje jednostavno, ali ipak, po svemu sudeći, to u praksi ne funkcioniše kako bi trebalo.
Jedna od mnogobrojnih nezadovoljnih korisnica Nataša Stojanović obratila se SBB-u na njihovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici sa pitanjem "zašto nikako ne može da se prijavi za nagradnu igru, a više od 16 godina je u SBB-u".

Nezadovoljstvo je iskazala i Violeta Rafajloska, koja je, kako navodi, imala "bezuspešno prijavljivanje, navodno pogrešna lozinka, a sve je tačno napisala, a 15 godina koristi SBB".

Niz žalbi

Žalbama se pridružio i Ljuba Marić, koji takođe nije mogao da se uloguje, nazvaviši ovaj postupak "brukom".
U mnogobrojnim komentarima koji se nižu jedan ispod drugog poruku je poslala i Danijela Anđelković, tražeći odgovor na pitanje zbog čega ne može da se dobije potvrda prijave, a poteškoće sa registracijom prijavila je i Branka Jovičić, istakavši da ne zna u čemu je problem.
Na sva ova pitanja i žalbe SBB je korisnicima poslao mahom isti odgovor:
"Zamolićemo vas da nam se javite u u inboks sa podacima radi detaljne provere" ili "Ako ste pokušali preko telefona i mojSBB aplikacije, savetujemo da pokušate preko računara i veb pretraživača, logovanjem na mojSBB portal" - stoji u poruci SBB-a na Fejsbuku. Međutim, ovaj savet po svoj prilici nije pomogao.

Foto: Shuterstock

SBB, osim što organizuje nagradnu igru za koju veliki broj njihovih korisnika ne može da se prijavi, rešio je i da "eliminiše" sve one koji nemaju sve izmirene obaveze zaključno sa 30. 8. 2022. godine, kao i one koji tokom trajanja nagradne igre podnesu zahtev za raskid ugovora.

Zbirna tužba

Petar Bogosavljević iz Pokreta potrošača kaže za naš list da bi nezadovoljni igrači u ovakvim slučajevima trebalo da naprave pisani prigovor.
- Učesnici koji ne ostvare svoja prava u nagradnim igrama mogu ceo slučaj da prijave inspekciji pri Ministarstvu finansija, a najbolje bi bilo da to bude zbirno, odnosno da svi potrošači koji nisu uspeli da dođu do svojih nagrada ili se bore za njih, podnesu žalbu. Ova kompanija snosi svu odgovornost. Ministarstvo finansija po službenoj dužnosti treba da ispita da li se radi o nameri ove kompanije da izigra potrošače. Postoji jasan pravilnik koji se tiče nagradnih igara - kaže Bogosavljević.
On dodaje da bi organizator morao sve obaveze prema takmičarima jasno da istakne na sajtu, gde se nagradna igra održava, i da se pridržava svih pravila.

Foto: facebook


- Ukoliko se ispostavi da je reč o namernoj obmani potrošača, to je zaista veliki skandal - dodaje naš sagovornik.

Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije, komentarišući ovu situaciju ističe da pre svega treba proveriti da li je sve iz Zakona o igrama ispoštovano.
- SBB mora što pre da se oglasi, a Ministarstvo trgovine, odnosno tržišna inspekcija, to treba da ispita - kaže Papović.
Do zaključenja ovog izdanja od Junajted grupe u okviru koje posluje SBB nismo dobili odgovore na postavljena pitanja.
 

Pošli "Koka-Kolinim" stopama

Mnoge velike kompanije koje su u Srbiji organizovale nagradne igre izigrale su učesnike, što na samom startu poput SBB-a, što prilikom dodele nagrada. Tako, na primer, ne prođe nijedna "Koka-Kolina" nagradna akcija a da učesnici ne izraze svoje nezadovoljstvo i bes zbog silnih problema - od logovanja, skupljanja bodova, unosa kodova i slično. Ništa nije manje glavobolje zadavala ni naftna kompanija MOL, gde su učesnici smatrali da se manipuliše sa dodelom nagrada jer izvlačenje dobitnika nije bilo transparentno.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 1 godinu

drzava je kriva sto je dozvolila tom idiotu da pocne sa SBBom,kojicak ni ne placa ovoj zemlji porez

Istina

pre 1 godinu

Ja sam korisnik SBB TV od samog početka te kompanije i kad sam video poziv da se prijavim za nagradnu igru hteo sam to da učinim. Otišao sam na njihov sajt, prijavio se na svoj nalog i odmah na startu prijave odlučio da to ne želim da učinim. Naime, od korisnika se pored ostalog traži da im daju svoje passworde i log-in nazive kao i gomilu ličnih podataka - šta će to njima za potrebe nagradne igre? Jasno je kao dan, u pitanju je prevara da se dođe do ličnih podataka građana, koji će garantovano biti zloupotrebljeni, prodati ili predati ko zna kome i sa kojom namerom. Ne hvala, ne pada mi na pamet da svoje podatke dajem bilo kome a pogotovo ne čoveku koji se sakrio na Maltu i Luksemburg, odakle rukama i nogama radi na nanošenju ogromne štete ovoj državi a da mu zakoni ove zemlje ne mogu ništa.

prolazNIK

pre 1 godinu

Šta pričaš? Ko ti traži? Prijava je jednostavna, uloguješ se u svoj SBB nalog, kao i na bilo koju platformu, i klikneš da učestvuješ, ništa više od toga. Znači, NE LAŽI?

vladimir

pre 1 godinu

pa ceo tekst je sarada, pored sto nema nikada nikakvih problema sa uslugama koje pruzaju, ja sam sa dva svoja ugovora kod sbb sam se nesmetano prijavio, a gospodin koji spominje da se traze neke informacije nisu istinite jer se vec prijavljujete sa svojim postojecim nalogom. Svakako da ima poteskoci verovatno ima ali svakako ne ovako kako ih predstavljate, a i u vecini slucajeva su reseni.

Dragan

pre 1 godinu

Ovde se iznose laži. Prijavljivanje je vrlo lako.

Mile

pre 1 godinu

Ološi ostaju ološi iz Informera... govna jedna!!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija