• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

04.11.2022

19:06

OVO NIJE PAKET, OVO JE SMEĆE! Kao da je na deponiji bio! A TEK KAD GA JE OTVORILA.....

informer.rs

Zaštitnik potrošača

OVO NIJE PAKET, OVO JE SMEĆE! Kao da je na deponiji bio! A TEK KAD GA JE OTVORILA.....

Podeli vest

Ukoliko naručujete onlajn garderobu preko "Zare", dobro pazite da se ne razočarate kada otvorite kesu!

Ne samo što neće biti model koji ste želeli, nego nećete dobiti ni sličnu boju, a kesa za dostavu izgledaće kao da je upravo izvučena iz najveće gomile smeća. 

Da stvar bude još gora, ovo nije prvi put da potrošači imaju primedbe na rad ovog modnog brenda i nema dana da nekoga nisu oštetili, pogotovo kada su određeni komadi na akciji. Njih uglavnom, kažu potrošači, morate da menjate nekoliko puta! 

Foto: informer.rs

Na ovakvo poslovanje "Zare" ukazala nam je Beograđanka Sanja Ć., jedna od onih koji su nakon internet prodaje prošli kao bosi po trnju.

- Stalno kupujem u radnjama jer znam da nikome onlajn prodaja nije jača strana i da se često pojave kojekakvi problemi. Odem probam na licu mesta, vidim šta mi treba i odlučim se. Dok, kad kupujem preko interneta, nisam sigurna šta ću dobiti, pogotovo kada je "Zara" u pitanju. Tako je i bilo. Moje slutnje su se obistinile. Imali su neko sniženje i dopale su mi se farmerke koje su bile oko 3.000 dinara. Bila sam bolesna i sprečena da izlazim, pa sam bila primorana da ih kupim onlajn, da mi ne prođe akcija - započinje svoju priču Sanja i nastavlja:

Foto: informer.rs

- Izabrala sam model i boju. Bila je bež nijansa u pitanju. Nakon nekoliko dana stigla mi je pošiljka i prvo što mi je zapalo za oko jeste pakovanje. Ostala sam šokirana. Kesa je bila prljava i izgužvana, slova sva isprana... Celo pakovanje je zaudaralo, nisam smela ni da pomislim na šta liče farmerke. Delovalo je kao da je paket bio u đubretu, potopljen u vodu... 

Međutim, neprijatnim iznenađenjima tu nije bilo kraj. 

Foto: informer.rs

- Usledio je novi šok kada sam otvorila kesu i shvatila da to nisu farmerke koje sam poručila. Drugi model, druga boja, tamnosiva. Odmah sam ih zvala i naravno, šta drugo da mi kažu nego vratite paket, a mi ćemo vama poslati novi koji treba. Da vratim i ponovo platim poštarinu, pa novu ponovo kada stigne paket?! Kada se sve sabere, na kraju od akcije nisam dobila ništa. I mislim da to nije baš slučajno i da nas tako varaju navodnim akcijama - razočarano priča Sanja.
Podsećamo, cena dostave ukoliko naručujete iz "Zare" iznosi čak 490 dinara. Ovu uslugu vam neće naplatiti ukoliko vrednost porudžbine prelazi 5.990 dinara, ali samo pod uslovom da ste naručili stvari koje nisu na sniženju. 

NOPS: Mačka u džaku

U Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije (NOPS) apeluju na potrošače da je krajnje vreme da shvate koliko je rizična kupovina preko interneta. 
- Mi to zovemo "mačka u džaku", jer vi ne znate šta se krije u paketu koji ste pre toga uredno platili! Nije bitno da li je to stranica na društvenim mrežama ili veliki brendovi. Dešava se da pošalju pogrešno, da promaše model, boju... Da ne dobijete nešto što niste poručili, da paket bude prazan... A vi uredno platili - navode u NOPS i dodaju:
- To je neka vrsta i obmane potrošača! Jer, ono što ste poručili i platili, to morate i da dobijete! Najbolje je da kupci zakažu susret sa prodavcem kako bi mogli da provere ispravnost robe ili da kupuju u radnji, na licu mesta. Ali i tada moraju biti oprezni!

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Fikus

pre 1 godinu

Ja sam pokušao da budem oprezan i hteo sam da pri preuzimanju paketa od kurira (BEK) isti pred njim otvorim da bi proverio sadržaj, u pitanju su bile patike. Na moje zaprepašćenje, kad je vozač kombija video makaze bukvalno mi je OTEO paket iz ruke, rekao mi da ne mogu da proveravam dok ne platim, bacio paket na sedište pored sebe i dao gas kao da je startovao trku F1 !!! Kad sam kontaktirao prodavca on-line, rekao mi je da je to politika kurira i da on sa time nema veze a nakon toga me je i blokirao tako da više nisam mogao da ga kontaktiram. Ljudi shvatite, kupovina on-line u Srbiji je u 90% slučajeva prevara i ne treba se upuštati u to jer sigurno gubite.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija