• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/informer.rs

21.10.2019

12:53

(VIDEO) BOLJE NEGO ŽENI... Da li biste poverili robotu da parkira vaš automobil?

Zanimljivosti

(VIDEO) BOLJE NEGO ŽENI... Da li biste poverili robotu da parkira vaš automobil?

Podeli vest

Do parking mesta u Kini je veoma teško doći. Zbog prenaseljenosti mesta nema, pa se prave podzemne garaže, a parking u njima godišnje košta i do polovine cene automobila

Glavna odlika podzemnih garaža u Kini su roboti koji umesto vas uparkiraju vaše vozilo, prenosi RTS. Dovoljno je samo da dovezete vozilo do određene platforme odakle ga preuzima robot platforma i nepogrešivo ga vodi liftovima i hodnicima do parking mesta.

Međutim, ovakve garaže su skupe za izvođenje i privilegije su samo velikih i moćnih kompanija.

(FOTO) MALI ARČI JE NAJMLAĐI DI-DŽEJ NA SVETU, oborio Ginisov rekord!

- Običan vozač skoro i da nema šanse da parkira na ovakavim mestima, sve je zakupljeno nekoliko godina unapred, a mesta su veoma tražena. Na primer u ugovorima o poslu ovakav parking posebna je privilegija - kaže Fu Ling, vlasnik parkinga u Pekingu.

Jedini nedostatak je u tome što, ako nešto zaboravite u kolima, morate čekati desetak minuta da biste ponovo došli do kola.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Za sada nema rešenja. Jednostavno, neki kompromis mora da postoji. Vlasnici sve pakuju u torbe ili tašne, moraju o tome unapred da razmišljaju - navodi Fu Ling.

Ovakvi parkinzi za sada postoje u Kini i Japanu ali, kažu stručnjaci, samo je pitanje dana kada će i neka evropska metropola dobiti robotizovani podzemni parking.

POGLEDAJTE VIDEO:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Crni

pre 4 godine

Redovno dajem robotu da to uradi kad sam u Holandiji, tamo sam to prvi put video 2013 godine. Otvorite garazu karticom i ostavite auto i robot ga nosi u podzemni parking.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija