• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

11.03.2020

14:31

DA LI STE VEROVALI DA "KEC" MOŽE DA POSTANE ODTAJMER?! Ovaj je prešao samo 45.000km za 44 godine, prodaje se u Nemačkoj i KOŠTA KAO SVETOG PETRA KAJGANA!

Zanimljivosti

DA LI STE VEROVALI DA "KEC" MOŽE DA POSTANE ODTAJMER?! Ovaj je prešao samo 45.000km za 44 godine, prodaje se u Nemačkoj i KOŠTA KAO SVETOG PETRA KAJGANA!

Podeli vest

"Stojadin" vožen u zemljama istočnog bloka, u odnosnu na proizvode tamošnjih auto industrija, predstavljao je zaista moderan automobil

O Zastavi 101, "Stojadinu", odnosno popularnom "kecu", ne treba mnogo trošiti reči. Svi znamo šta je, svi smo se vozili u njemu, velika većina nas ga je imala u svojoj porodici, a neki ga još uvek imaju...

Fiatov neostvarni projekat hečbeka na osnovi originalne "128-ice" u Jugoslavji je predstavljao jedan od najčešćih i najvoljenijih automobila, koji je proizvodio punih 37 godine, od 1971. do 2008. prenosi telegraf.rs

Osim na ovim prostorima, veliku popularnost je imao i u zemljama istočnog bloka, a u manjim količinama se izvozio i na zapad. Izvozna verzija se zvala Zastava 1100, zbog toga što je francuski Peugeot još mnogo ranije zaštitio trocifrene brojčane oznake sa nulom u sredini.

IMAMO REKORDERA! Pijan vozio 17 ljudi u starom 'stojadinu'!

 taj "kec" 1100 vožen je u Mađarskoj, nekadašnjoj Čehoslovačkoj, kao u Demokratskoj Republici Nemačkoj, gde je ponajviše, u odnosnu na proizvode tamošnje auto industrije, predstavljao zaista moderan automobil. I baš jedan takav DDR "Stojadin" našao se u ponudi nemačkog trgovca polovnjacima Genex Automobile & Technik, iz istočnonemačkog gradića Beuha u Saksoniji.

Automobil proizveden u Kragujevcu 1976. godine, za poslednje 44 godine prešao je samo 45.000 kilometara. Pokreće ga dobro poznati motor zapremine 1,1 litar, sa 55 konjskih snaga.

Sudeći prema fotografijama, koje možete pogledati na ovom linku, ova Zastava 101 je u savršenom stanju, a uz njega dolazi i originalna papirologija. Zbog toga ni ne treba da čudi što se žuti kragujevački oldtajmer prodaje po ceni od čak - 8.900 evra!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milisav

pre 4 godine

Jesmo verovali,ali nismo verovali da ćemo mi to dočekati.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija