• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net

09.06.2020

10:03

SLOVENAC RAZBUCAO "VOLKSWAGEN"! Snimio video i otkrio gde su sve štedeli na novom Golfu! (VIDEO)

Zanimljivosti

SLOVENAC RAZBUCAO "VOLKSWAGEN"! Snimio video i otkrio gde su sve štedeli na novom Golfu! (VIDEO)

Podeli vest

Da li je nemački proizvođač previše štedeo pri konstruisanju i dizajniranju Golfa 8?

Iako je za očekivati da proizvođači automobila prilikom smene generacija unapređuju svoje modele u svakom pogledu, to baš i nije uvek slučaj.

Doduše, brojne tehnološke inovacije čine da novi modeli izgledaju savremenije, bezbednije i komfornije u svakodnevnoj vožnji u odnosu na prethodnike, ali su sa druge strane primetne uštede na svemu i svačemu.

Slovenački Jutjub kanal MtlCarGarage objavio je video u kome u direktnom poređenju odlazećeg Golfa 7 i novog Golfa 8 otkriva na čemu je sve nemački auto-gigant štedeo prilikom konstruisanja i dizajniranja poslednje generacije automobila koji je izuzetno popularan i u Srbiji.

OBUSTAVLJENA ISPORUKA NOVOG GOLFA 8! U čuvenoj nemačkoj fabrici priznali da imaju ozbiljan tehnički problem s ovim automobilom!

Uštede su brojne, a na snimku su prikazane one koje su lako uočljive.

Među njima je i odustajanje od hidrauličkog držača haube koji je podupire u podignutom položaju. Njega u Golfu 8 više nema, pa će vozač kao i kod brojnih modela skromnije reputacije morati da podigne ručicu i uglavi je u za to predviđeno udubljenje u haubi.

Foto: YouTube printscreen

Dosta se štedelo i u putničkoj kabini, pa je tako potpuno uklonjen praktični pretinac za sitnice koji se kod "sedmice" nalazio sa leve strane volana.

Sa druge strane, odeljak za rukavice ispred suvozača je znatno jeftinije izrađen s obzirom da više nema tapacirung, pa se tokom vožnje mogu čuti zvuci lupkanja stvari koje se nalaze u njemu.

Foto: YouTube printscreen

Takođe, elegantni unutrašnji retrovizor bez rama koji je ugrađivan u Golf 7 nije našao mesto i u "osmici", već je tu sada klasično ogledalo sa okvirom kao kod jeftinijih i starijih modela automobila.

Neke od ušteda na novom Golfu odnose se na digitalizaciju komandne table i čini se da su, osim estetskog koraka unazad, manje funkcionalne u odnosu na prethodnu generaciju.

Foto: YouTube printscreen

Naime, Volkswagen se odlučio da gotovo u potpunosti izbaci klasične fizičke komande, uključujući one za klimatizaciju i ventilaciju, ali i za farove, što je dosta zakomplikovalo svakodnevno korišćenje, a može i negativno da utiče na bezbednost u vožnji.

Autor videa ističe da je na taj način ergonomija, koja je uvek bila jedan od aduta Golfova, na novoj generaciji praktično unazađena.

MUKE S NOVIM GOLFOM 8: Folksvagen u problemima, zbog softverske greške povlači model s tržišta, IZVINJAVALI SE I ZBOG RASIZMA?!

Da ne bude sve izrečeno o novom Golfu negativno, navedene su i neke pozitivne strane ovog automobila koje se uglavnom odnose na uvođenje novih sistema bezbednosti i asistencije vozaču.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija