• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

30.06.2020

15:13

ZVUČI KAO VIC, A NIJE! Nemci pokrenuli peticiju: VRATITE NAM "LADU"!

Zanimljivosti

ZVUČI KAO VIC, A NIJE! Nemci pokrenuli peticiju: VRATITE NAM "LADU"!

Podeli vest

Nemački ljubitelji automobila su pokrenuli zanimljivu peticiju kojom se traži povratak Ladinih vozila na tržište te zemlje

Peticija je pokrenuta uz podršku lokalnog distributera, kompanije Lada Deutschland, a objavljena je na veb stranici https://weact.campact.de/.

Potpisnici se obraćaju proizvođaču Lade, AvtoVAZ-u, te korporaciji Renault Nissan Mitsubishi u čijem se vlasništvu nalazi ta ruska kompanija.

Takođe, peticija je upućena i na adrese nemačkog Ministarstva ekonomskog razvoja i ruske ambasade u Berlinu.

A KOJI JE TO AUTO BOLJI OD "JUGIĆA"?! Našao ga napuštenog u pustinji posle 15 godina, a onda se desilo čudo! (VIDEO)

Inicijatori peticije smatraju da se Lada mora vratiti u Evropu jer "nudi širok raspon specifičnih modela koji su, pre svega, dostupni svima, a drugo, već oko 40 godina imaju obožavatelje i konstantan krug kupaca u Nemačkoj i EU".

Podsećamo, Lada se povukla sa tržišta EU u maju 2019. godine, a isporuka automobila je obustavljena. Lada Deutschland je izrazila žaljenje zbog takve odluke AvtoVAZ-a. Ilustracije radi, "lada vesta SW cross" sa 1.6 benzincem od 102 KS u Nemačkoj je koštala od 17.800 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija