• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.03.2016

09:28

ŠOK! MARIJA ŠERIFOVIĆ: Grand pevačima UZIMA ČAK I KOSTI!

Estrada

ŠOK! MARIJA ŠERIFOVIĆ: Grand pevačima UZIMA ČAK I KOSTI!

Podeli vest

Pevačica i članica žirija "Zvezda Granda" kaže da kandidati potpisuju robovlasničke ugovore sa poznatom produkcijskom kućom, ali ističe da bi drugačije i dalje bili anonimusi

To su ugovori na sto milijardi godina, ali da nema toga, pevali bi na ve-ce šolji
Marija Šerifović

Pop pevačica Marija Šerifović, članica žirija u popularnom muzičkom takmičenju "Zvezde Granda", otvoreno je rekla da kandidati potpisuju robovlasničke ugovore sa Grandom.

Evrovizijska pobednica je gostujući u emisiji "1 na 1", koja se emituje na ATV u Republici Srpskoj, pričala o uslovima pod kojim takmičari postaju pevači i zvezde:

Pevači brane gazdu

Milan Topalović Topalko: Ne teraju nas da potpišemo

Darko Cvetanović

Niko nas nije terao da potpisujemo te ugovore. Nismo imali šta da izgubimo. Imali smo dva izbora: ili da sami uložimo svoj novac, koji većima nema, ili da potpišemo ugovor. Ni u jednom slučaju nemamo garanciju da ćemo postati zvezde.

Milica Pavlović: Popović je naš prijatelj

Public

Najbolji put za anonimnog pevača je kroz takmičenje "Zvezde Granda". Meni je donelo veliku popularnost, a potom sam radom i pesmama dokazala da vredim. Saša Popović je prijatelj svima nama i gleda nas kao decu.

Katarina Grujić: Kolegama smo trn u oku

Facebook

Ne mislim kao Marija, niti se pronalazim u njenim rečima. Činjenica je da su "zvezde Granda" ostalim pevačima trn u oku. Izgleda da se moj jogurt pokvario jer traje tri, četiri godine, ali ljudi se ne žale. 

- Pratili smo godinama razne formate: "Idole", "X faktore"... Ti ljudi, pobednici, nikada ništa nisu uradili jer se niko njima nije bavio. Dok Grand to ipak radi. Jesu to ugovori na sto milijardi godina, prepišeš im kosti, ali da nema toga, pevali bi na ve-ce šolji... Naravno, to često budu pevači i pesme koje traju kao jogurt, ali Bože moj... - ispričala je Marija Šerifović.

Ona je priznala da je u žiriju ovog takmičenja zato što se odlično zabavlja, ali i zato što je dobro plaćena.

- Stvari radim ili isključivo zbog novca ili isključivo iz zabave. Ovde se ispostavilo da je dva u jedan - iskrena je evrovizijska pobednica.

Kako Informer nezvanično saznaje, svi kandidati potpisuju sa Grand produkcijom ugovor koji je na devet godina. Oni su prema odredbama tog ugovora u obavezi da matičnoj kući daju 50 odsto od svake zarade.

Većina pevača je zbog toga nezadovoljna, ali retko o tome javno pričaju.

Jednoj od najtraženijih i najplaćenijih "Zvezda Granda" Radi Manojlović nedavno je istekao ugovor sa Grandom. Ona je tada priznala da je srećna što konačno neće morati da deli svoju zaradu:

- Sve sam sada isplatila i sve što ubuduće budem zaradila ide u štek - rekla je jednom prilikom Rada.

Na ugovor se svojevremeno žalio i njen bivši dečko Milan Stanković, koji je jedini svojevoljno uspeo da ga raskine. On je zbog toga trebalo da plati odštetu od 60.000 evra, ali nikada nije obelodanjeno da li je to i uradio.

.

 

Jadranka: Otišla sam iz Granda da bih napredovala, pa me sada cenzurišu

 

Ivan Dobričić

Jadranka Barjaktarović posle 10 godina napustila je Grand i prešla na Pink, da bi napredovala u karijeri. Kako u otvorenom razgovoru za Informer ističe, ne zna da li je Saša Popović ljut na nju zbog toga.
- U proteklih godinu dana više me je bilo na Pinku nego na Grandu. Želela sam nešto krupno da promenim u karijeri, a mislim da je ovo dobar početak. Ne znam da li je Saša Popović ljut na mene. Ja to ne bih volela jer nema razloga. Ima on dosta obaveza i pevača, a i trebalo bi da bude fer, pa da nas pusti i bude nam podrška, ali izgleda da toga danas nema - kaže pevačica, čiji prelazak u drugu diskografsku kuću nije prošao bez posledica.
- Čula sam da me iz Granda pored televizije cenzurišu svuda gde mogu, ali nema veze. Ne ljutim se. Ja Sašu Popovića jako poštujem i cenim i nikad ništa ružno o njima ne bih rekla.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 8 godina

Slusaj ovu sponzorusu i veliku pevacicu Katarinu Grujic koliko dobro pevas i zaradjujes nebi bila na farmi za 50 e nedeljno i promovisala sebe kroz SEKS.

Ljiljana

pre 8 godina

Популнарност, зарада, прилика да се покажу и докажу у то је уложен труд, без Гранда не би били што су. Не узима Гранд много, узима колико даје чак мање. Кад би Радмила Манојловић могла да се врати на почетак сигурно би без размишљања пристала на исти и ригорознији уговор И многи други ако би им се указала прилика. Колико незапослених већих талената , образованијих не могу ни у Кнез Михаиловој поред корпице за бакшиш да наступе Љиљана Ћуић

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija