• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Bogdanović

07.10.2016

16:14

ČIK, POGODITE! Ona je srpska Šakira, razbija kako peva, a Bugari je OBOŽAVAJU!

Estrada

ČIK, POGODITE! Ona je srpska Šakira, razbija kako peva, a Bugari je OBOŽAVAJU!

Podeli vest

Indira Radić kaže da su Bugari potpuno odlepili za njom i da su obradili njene pesme "Zmaj", "Lopov" i "Moj živote, da l' si živ". Tvrdi da kod nas nije toliko aktuelna jer nije žena od skandala

Indira Radić je jedna od retkih pevačica iz Srbije koja ima koncerte širom Balkana, ali retko nastupa u svojoj zemlji! Njena popularnost u Bugarskoj, gde je nedavno održala koncert na gradskom stadionu u Nesebaru, poredi se sa nekadašnjom slavom Lepe Brene u ovoj susednoj državi.

- Lepa Brena je ogromna zvezda sa naših prostora i drago mi je da delimo sličnu sudbinu i karijeru kada je Bugarska u pitanju. Tamo smo nas dve definitivno najpopularnije pevačice.

Šta mislite, u čemu je tajna vaše popularnosti na Balkanu?

- Mislim da imam specifičan glas na estradi, a u duši sam rokerka i kroz karijeru sam uspela da stvorim drugačiji i unikatniji stil i imidž od ostalih. To su prepoznali i svidelo se ljudima u svim balkansim državama. Uspešno trajem već dugo vremena.

Malo je poznato da su u Bugarskoj i Grčkoj obrađene vaše pesme sa albuma "Zmaj".

- Jedina sam pevačica iz Srbije čije su se pesme obrađivale na drugim tržištima. Sem "Zmaja", "Lopov" je obrađen isto u Bugarskoj, Rumuniji, a skoro je postao najveći hit u Izraelu. I numera "Moj živote, da l' si živ" obrađena je u Bugarskoj.

Da li imate utisak da vas više cene van granica ove zemlje?

Dobila sam ime po Indiri Gandi

* Imate veoma lepo i neobično ime. Kako ste ga dobili?
- Moj otac je bio komunista u vreme kada sam se rodila. Bio je fasciniran likom i delom Indire Gandi i svim onim šta je ta žena predstavljala u svetu, tako da sam dobila ime po njoj.

- Nisam žena od skandala i definitivno sam poštovana svuda zbog toga. U današnje vreme propagiraju se neke drugačije vrednosti i ne želim po svaku cenu da budem po medijima.

Dvoumili ste se između karijere pevačice i domaćice. Zbog čega ste izabrali ovo prvo?

- Nije istina, za mene je uvek karijera bila bitna. Završila sam medicinsku školu i radila sam kao medicinska sestra u Zagrebu tri godine dok se nije ukazala prilika da započnem muzičku karijeru.

Bili ste proglašeni za gej ikonu. Kakav stav imate o pripadnicima LGBT populacije? 

- Ja ljude delim samo na dobre i loše, a kada je LGBT populacija u pitanju, uvek podržavam ljubav, tako da, ljudi, volite se i poštujte jedni druge.

Prva sam posle rata zapevala u Zagrebu

* Prva ste pevačica iz Srbije koja je posle ratova devedesetih održala koncert u Hrvatskoj. Mnoge vaše kolege se bune da ih niko ne zove da pevaju tamo. Zbog čega vi imate "prođu", a oni ne?
- Jeste, prva sam nastupila od svih naših pevača u Zagrebu i taj nastup je bio za pamćenje. Muzika spaja ljude iako nas je život rastavio u jednom trenutku. Svako tržište, pa i hrvatsko, ima izgrađen stil i ukus, tako da dovode pevače koji su popularni tamo. Trenutno dosta nas iz Srbije poprilično radimo u Hrvatskoj. Recimo, nedavno sam nastupila na Ringišpil festivalu u splitskoj Areni, gde je bilo dosta mojih kolega iz Srbije.

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija