• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs/informer.rs

18.02.2019

08:46

(VIDEO) AMERIKANAC ZBOG ŠABANA ZAVOLEO SRBIJU! Peva našu muziku, a ovako se oprostio od svog idola!

Estrada

(VIDEO) AMERIKANAC ZBOG ŠABANA ZAVOLEO SRBIJU! Peva našu muziku, a ovako se oprostio od svog idola!

Podeli vest

Amerikanac iz Kalifornije Ron Holsi odavno se zaljubio u Srbiju i našu muziku na jednom putovanju. Da je shvati bila mu je potrebna jedna pesma i jedan glas. "Kraljice moga srca" Šabana Šaulića zauvek ga je vezala za naš folklor i legendarnog pevača koji je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći nakon nastupa u Nemačkoj prethodne noći

Holsi, koji postavlja obrade narodnih hitova na svoj Jutjub kanal i za vreme strašnih poplava u Srbiji i BiH je skupljao pomoć u Americi. 

Foto: printscreen facebook

Šabanove pesme je uvek rado pevao, a zahvaljujući njemu "shvatio" je srpsku muziku.

TUGA ZA ŠABANOM UJEDINILA BIVŠU DRŽAVU! Mediji u regionu ogromnu pažnju posvetili nesreći u kojoj je POGINUO SRPSKI PEVAČ!

 

Poslednji pozdrav omiljenom pevaču postavio je na svojoj Fejsbuk stranici:

Foto: printscreen facebook

 

 

"Sećam se zime 2011. godine. Bio sam u zadimljenom podrumskom baru u Beogradu sa drugarom Denketom koji mi je rekao da ako stvarno želim da naučim da pevam srpsku muziku, treba da slušam Šabana Šaulića. Nikad pre nisam čuo za njega, pa mi je Denke to ime napisao na salveti. Složio sam je i stavio u džep. Sledećeg dana, na Jutjubu sam otkrio "Kraljice srca moga", dok sam je slušao istog momenta bio sam opčinjen. Nikad pre nisam čuo tako nešto. Taj glas, taj visoki vokal, spektakularni ukrasi. Slušao sam je nanovo, i nanovo, i nanovo...

Kako je moguće da neko tako peva? Kako je moguće da ostatak sveta ne zna ko je Šaban Šaulić? Poslednjih nekoliko godina pokušavao sam da nađem odgovore na ta pitanja. Kako neko može tako da peva, nikada neću znati. Ono što znam je da ću zauvek biti zahvalan zlatnom glasu koji je dodirnuo toliko ljudi i za ljubav prema balkanskoj muzici koju je u meni probudio. Šaban Šaulić je bio original u svakom smislu i nikad više neće biti neko kao on. Neka počiva u miru."

Foto: printscreen facebook

Ovako je Holsi pevao Šabanov hit "Žal"

PIJANI NEMAC KOJI JE UBIO ŠABANA OVAKO SE PRAVDAO! Vozač "mazde" bez dozvole izazvao nesreću, pa UBEĐIVAO POLICIJU DA JE ON ŽRTVA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija