• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Jovanović

17.07.2015

18:34

VESNA DEDIĆ ZA INFORMER: Tijanić i Đuza su me odbili

Kultura

VESNA DEDIĆ ZA INFORMER: Tijanić i Đuza su me odbili

Podeli vest

Aleksandar Tijanić i Vlastimir Stojiljković jedini nisu želeli da gostuju u emisiji Balkanskom ulicom na RTS, priča autorka novog bestselera "Čuvaj me"...

Novinarka Vesna Dedić, autorka novog bestselera "Čuvaj me", otkriva da su jedino bivši direktor RTS Aleksandar Tijanić i glumac Đuza Stojiljković odbili da gostuju u njenoj emisiji Balkanskom ulicom.
Vesna je razgovarala sa više od 300 gostiju, ali je bilo i onih koji nisu želeli da "prošetaju" ovom beogradskom ulicom.

Od prodaje knjiga i plate na RTS sakupim nekako za ratu za stambeni kredit

- Odbio me je Aleksandar Tijanić, koji je tada obećao da će biti gost kada mu prestane mandat generalnog direktora RTS. Takođe i Đuza Stojiljković sa rečima da ne želi da okreće glavu ka prošlosti. Gost nije hteo da bude ni glumac Branislav Brstina, ali on ne želi nikom da daje intervjue.

Da li ti je i dalje zabranjeno da zoveš političare u emisiju?

- Ne znam. Verujem da će novi kolegijum RTS učiniti sve da emisija dobije bolji termin i produkciju, kao i veću autorsku slobodu nego što je bilo u poslednje dve godine. U vreme kada se srpske porodice raspadaju, kada je depresija bolest broj dva u zemlji, mislim da je zadatak državne televizije da forsira teme o kojima već 13 godina razgovaram sa svojim gostima.

Nedavno si objavila šesti roman. Mada su tvoje knjige među najpopularnijim u Srbiji, uvek se nađe neko da prokomentariše: "Ona je voditeljka, kako to da piše..."

Pametna žena je

ona koja zna kada treba da bude glupa

- Većina savremenih pisaca svetskih bestselera su novinari i psiholozi i tamo niko ne postavlja tako glupo pitanje. Ovde niko nikog ne pita za neuspeh, ali uspeh je uvek sumnjiv i podložan ciničnim i licemernim komentarima.

S kojim si se sve predrasudama srela do sada?

PET LAKIH PITANJA

Da li bi pre kupila omiljene cipele ili roman?
- Cipele, ipak sam ja voditeljka koja piše lake ljubavne romane.
Da li je ženina inteligencija suprotno proporcionalna dužini njene suknje?
- Samo inteligentna žena ume da odredi pravu dužinu suknje. Muškarac treba celu da te obuhvati pogledom, a ne kao u mesari malo od vrata, malo od buta.
Pre bi sama skuvala ručak ili bi jela u restoranu?
- Ako uživam sa osobom sa kojom ručam, može i okrajak hleba sa parizerom ispred lokalne prodavnice.
Knjiga koja bi trebalo da bude obavezna lektira deci po tvom mišljenju je....?
- "Mi deca sa stanice Zoo", najbolja preventiva protiv ulaska dece u narkomaniju.
Kad si poslednji put sebi rekla: bolje da sam se ugrizla za jezik?
- Uvek kada me zbog toga neko ujede za srce.

- Sa njih milion. U Srbiji čim se smeješ - neozbiljan si, čim si žensko - lakouman si. Ako si žena, sve što uradiš uvek je pod sumnjom. Ako si uspela - ko te je pogurao, ako si majka - ko ti čuva dete, ako izgledaš pristojno - ko te operisao, ako si kod kuće - ko ti brani da izlaziš, ako si u kafani - ko ti plaća ture. Naravno, ukoliko si razvedena odmah, ili si jadna samohrana majka ili razuzdana raspuštenica, a ako si neudata, onda imaš neku manu. Ukoliko imaš saobraćajku, pa žensko ne ume da vozi, ako si na funkciji, oštrokondža si...

Da li i dalje od plate na RTS plaćaš kredit za stan, a od prodaje knjiga izdržavaš ćerku Lenku?

U Srbiji ukoliko si razvedena, odmah si ili jadna samohrana majka ili razuzdana raspuštenica

- Imam stambeni kredit u švajcarskim francima, te sada od plate i prodaje knjiga plaćam ratu za stan od 50 kvadrata. I kao većina Srba nemam evro ušteđevine. Bog sve to gleda i daće mi valjda zdravlja i energije da do 65. godine isplatim poslednju ratu. Tada ću sa 20.000 ostalih građana Srbije zaduženih u švajcarcima napraviti veliku penzionersku žurku.

Da li ti se dešavalo da ti se jave bivši momci koji su čitali tvoje knjige?

- Ne. Moji bivši momci ne čitaju ni novine jer im je posle mog odlaska vreme stalo.

Stojiš li pri odluci da se više nećeš udavati? Da li si se razočarala u brak ili u muškarce?

- Razočarana sam u sebe. Kažu da je pametna žena ona koja zna kada treba da bude glupa. Pravim se pametna kada treba da budem glupa i dokazano sam glupa onda kada bi trebalo da budem mudra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Magazin

Džet set

Srbija