• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. Tomković

04.12.2017

13:43

SAMOUBISTVO "UBICA"! Kritičari smatraju da će odlazak sa RTS uništiti gledanost popularne krimi-serije!

Kultura

SAMOUBISTVO "UBICA"! Kritičari smatraju da će odlazak sa RTS uništiti gledanost popularne krimi-serije!

Podeli vest

Filmski kritičari Dimitrije Vojnov i Duško Bogdanović smatraju da će druga sezona serije "Ubice mog oca" imati drastično manju gledanost na novom kablovskom kanalu TOP nego što je imala prva na RTS

Javnost je potpuno šokirana što će se ova krimi-serija od 18. decembra prikazivati na televiziji koja još i ne postoji, a isto se oseća i Duško Bogdanović.

Pada gledanost
Serija neće moći ni da priđe gledanosti koju je imala u prvoj sezoniDuško Bogdanović

- Potpuno mi je nejasno da neko gotov proizvod koji je već naišao na fantastičnu reakciju publike proda nepoznatom kanalu. To mi deluje kao da neko ulazi u utakmicu, a izgubio je pre nego što je sudija odsvirao početak. Veliki je rizik i sigurno je da serija neće moći ni da priđe gledanosti koju je imala u prvoj sezoni. Potpuno je tačno da su "Ubice" ubile same sebe - kaže za Informer Duško Bogdanović i naglašava da je ova "utakmica" neravnopravna jer će u terminu od 20 časova na RTS sve imati veliku gledanost:

- Bilo šta da emitujete pre i posle "Dnevnika" ima ogromnu gledanost, ne ulazeći u kvalitet onoga što se emituje. Nije važno da li se reprizira reprizina repriza reprize ili premijerno ide neka dobra serija.

SBB će profitirati
Ne meri se sve kroz rejting već i kroz neke druge stvari, recimo broj novih pretplatnika SBB-a koje će privući novi sadržajDimitrije Vojnov

Dimitrije Vojnov takođe smatra da "Ubice" neće ponoviti svoj uspeh.

- Sasvim sigurno je da će im pasti gledanost. Ali morate imati na umu da sve što se emituje u terminu srpske serije na RTS-u, sa velikim rejtingom "Dnevnika" koji prethodi, obično je vrlo gledano, ako sad baš nije nešto zbog čega gledalac želi da razbije televizor - poručuje Vojnov, ali naglašava da nije uvek samo gledanost važna:

- Ne znači da cela stvar neće imati neki drugi poslovni rezon. Ni najprestižnije američke serije ne idu na besplatnim kanalima koji su svima dostupni, niti su po broju gledalaca blizu onih koje su najgledanije, ali nose veliki kulturni kapital i isplate se na druge načine. Stoga, ne meri se sve kroz rejting već i kroz neke druge stvari, recimo broj novih pretplatnika SBB-a koje će privući novi sadržaj.

ŽESTOK RAT OKO POPULARNE KRIMI-SERIJE! BUJKE: Gaga nije hteo da proda RTS-u "Ubice"! GAGA: Lažeš, ludaku!

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Magazin

Džet set

Srbija