• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.10.2018

14:40

(VIDEO) KAKO JE RAJAN GOSLING POSTAO PRVI ČOVEK NA MESECU! Popularni glumac u ulozi Nila Armstronga: Uvek me je privlačila ekstremnost ove priče

Kultura

(VIDEO) KAKO JE RAJAN GOSLING POSTAO PRVI ČOVEK NA MESECU! Popularni glumac u ulozi Nila Armstronga: Uvek me je privlačila ekstremnost ove priče

Podeli vest

Na krilima uspeha koji je ostvario film La La Land, reditelj, dobitnik Oskara, Damijen Šazel i glumac Rajan Gosling ponovo udružuju snage u filmu PRVI ČOVEK NA MESECU, koji prikazuje priču o Nasinoj misiji sletanja na Mesec, sa fokusom na Nilu Armstrongu i periodu od 1961. do 1969. godine. Ovaj film, prikazan iz prvog lica i baziran na knjizi Džejmsa R. Hansena, istražiće žrtvu i cenu jedne od najopasnijih misija u istoriji

 - Mislim da od trenutka kada sam naučio šta je Mesec, znao sam i da je neko po imenu Nil Armstrong hodao po njemu -  izjavio je Rajan Gosling.

 "Nil Arsmstrong je sinonim za Mesec ali sam shvatio, nakon čitanja knjige Džejmsa Hansena, da sam znao izuzetno malo o svakom od članova posade. Na emotivnom nivou, bio sam iznenađen kada sam saznao koliko su mnogo gubitaka Nil i njegova žena Dženet doživeli pre i tokom ovih istorijskih misija. Na praktičnom nivou, mislim da sve do sada nisam zaista shvatao koliko su sve ove misije bile opasne. Kako su klaustrofobične i krhke bile kapsule i kako je tehnologija bila primitivna u odnosu na današnje standarde. Uvek me je privlačila ekstremnost ove priče. Ono što je za mene jedinstveno u ovoj priči je to do kojih se ekstremnih granica išlo zarad uspeha. Ne mogu da zamislim bolju sponu od intimnosti Armstrongovog privatnog života i beskonačne prirode kosmosa sa kojom je neraskidivo vezan.”




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija