• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.01.2019

13:57

(VIDEO) ČAROLIJA SE UVEK VRAĆA! "Povratak Meri Popins" od sutra u bioskopima

Kultura

(VIDEO) ČAROLIJA SE UVEK VRAĆA! "Povratak Meri Popins" od sutra u bioskopima

Podeli vest

Novi film studija "Dizni" - "Povratak Meri Popins" reditelja Roba Maršala biće od sutra na redovnom repertoaru srpskih bioskopa, najavio je "Taramaunt"

Jedan od najomiljenijih filmova svih vremena posle 55 godina dobio je svoj nastavak, a ulogu raspevane dadilje koju je maestralno oživela Džuli Endruz, tumači Emili Blant.

Radnja filma smeštena je u tridesete godine 20. veka, 24 godine nakon radnje prvog filma. 

Majkl Benks radi u istoj banci u kojoj je radio njegov otac i živi u porodičnoj kući, u Trešnjinoj 17, sa svoje troje dece i starom kućepaziteljkom. 

Nastavljajući tradiciju svoje majke, Džejn učestvuje u kampanjama za prava radnika i pomaže Majklovoj porodici. 

Kada porodica mora da se suoči sa velikim gubitkom, Meri Popins se vraća, donoseći sreću u Majklov dom.

 - Veoma sam počastvovan time što me je studio "Dizni" pozvao da režiram nastavak. Ovo je potpuno novi i originalni mjuzikl, od početka do kraja, što je retkost i ujedno sjajna prilika da stvorite nešto specifično - izjavio je reditelj i producent Maršal. 

P.L. Travers prvi put je upoznala svet sa neobičnom dadiljom 1934. godine u knjizi za decu "Meri Popins", međutim, naknadne avanture Meri Popins ostale su na stranicama narednih knjiga, sve do sada. 

U depresivnoj eri Londona, tridesetih godina prošlog veka, sada odrasli Džejn i Majkl Benks, zajedno sa troje Majklove dece, posetiće zagonetna Meri Popins koju prati određeni lični gubitak. 

Zahvaljujući svojim jedinstvenim, magičnim veštinama i uz pomoć svog prijatelja Džeka, pomoći će ovoj porodici da ponovo otkriju radost koja se izgubila u njihovim životima. 

""Meri Popins" je prvi film koji sam gledao kao dete i on je moj um otvorio ka ovoj umetnosti i otkrio sam ljubav prema mjuziklu i filmovima punim avanture i fantazije. A ovaj film nije samo namenjen deci, on je za decu koja žive u nama", istakao je reditelj.

Film ima četiri nominacije za najprestižniju filmsku nagradu Oskar i to za najbolju scenografiju, najbolju originalnu muziku, najbolju originalnu numeru i najbolji kostim.

Pored Emili Blant, igraju Meril Strip, Kolin Firt, Džuli Volters, Emili Mortimer, Dik Van Dajk, a scenario je napisao Dejvid Megi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija