• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

27.03.2019

23:30

GLAVNI JUNAK RATNE DRAME "BALKANSKA MEĐA": Ratovao bih za Rusiju kao Srbi za svoje Kosovo!

Kultura

GLAVNI JUNAK RATNE DRAME "BALKANSKA MEĐA": Ratovao bih za Rusiju kao Srbi za svoje Kosovo!

Podeli vest

Ruski glumac Anton Pampušni u ekskluzivnom intervjuu za Informer priča kako se spremao za ulogu specijalca u "Balkanskoj međi" i priznaje da je poludeo za našim ženama i hranom

Glavni junak "Balkanske međe" Anton Pampušni ekskluzivno za Informer poručuje da bi sutra otišao da ratuje za svoju Rusiju, poput Srba u ovom filmu! Ruski glumac, koji u ovoj ratnoj drami reditelja Andreja Volgina tumači lik specijalca Andreja Šatalova, ističe da su ratovi najveće zlo ovog sveta, ali da bi, ako zatreba, prvi uzeo pušku u ruke.

- U filmu igram lik ruskog vojnog specijalca koji rizikuje svoj život da bi pomogao Srbima u odbrani aerodroma Slatina u Prištini. Nadam se da nikada neću biti u situaciji da idem u rat kao moj lik Andrej, ali ako me pitate da li bih branio svoju porodicu, prijatelje i svoju zemlju kao što se vi borite za Kosovo - naravno da bih!

Kako si se spremao za ulogu u ovom filmu?
- Imao sam dvomesečne pripreme sa pravim vojnicima. Moj trener je bio pukovnik ruskih specijalnih snaga, ali ne mogu o njemu više da otkrivam jer je to tajna. Najviše vremena sam provodio vežbajući pucanje iz različitih vrsta oružja. Učio sam mnogo o taktici i tehnikama ratovanja. Pukovnik je sve vreme bio uz mene i moje kolege i ispravljao bi nas kada bismo nešto pogrešno uradili.

BALERINA O NOVIM FILMSKOM HITU "BALKANSKA MEĐA": Napravili smo surov film koji će potresti Srbiju! Bombardovanje '99. ne sme da se zaboravi

Kusta je moj idol

Foto: Informer DN

U "Balkanskoj međi" imaš zajedničku scenu sa Emirom Kusturicom.
- Kada sam bio student, pogledao sam skoro sve Kustine filmove za dva dana jer sam bio impresioniran njegovim radom. Od tada, on je jedan od mojih omiljenih režisera. Na snimanju je bio fin i pravi profesionalac, kapirao je sve šta je režiser tražio od njega.

Koja scena ti je bila najteža za snimanje?
- Iskreno, ništa mi nije teško palo. Jedino sam bio malo umoran posle 15 noći snimanja zaredom, osim toga ništa mi nije bio problem.

U filmu pored maternjeg ruskog govoriš i srpski. Da li ti je bilo teško da savladaš naš jezik?
- To je i za mene bilo iznenađenje jer sam scenario dobio samo na ruskom jeziku. Kasnije su mi saopštili da moram da govorim i srpski. Drago mi je jer sam makar malo naučio vaš jezik. Miloš Biković, Miodrag Radonjić i Aleksandar Radojičić su mi pomagali oko izgovora, učenja i značenja srpskih reči i zahvalan sam im na tome.

A kakvo mišljenje imaš o Mileni Radulović, koja u filmu tumači lik medicinske sestre?
- Milena nije samo lepa devojka već i talentovana glumica. Lako je bilo raditi s njom, zanimljiva je osoba. U međuvremenu je naučila i malo ruski.

Da li je ovo prvi put da sarađuješ sa kolegama iz Srbije?
- Nije. Prvi put je to bilo pre dve godine u naučnofantastičnom filmu "Koma", u kojem sam glumio sa Milošem Bikovićem. Tako smo se i upoznali. Ostale srpske kolege iz filma "Balkanska međa" upoznao sam na setu u Srbiji. Svi su divni i voleo bih da opet glumimo u nekom novom filmu.

Foto: Informer DN

Šta ti se u Srbiji najviše dopalo?
- Lepe žene. Imate toliko lepotica na ulici da je to neverovatno. Blago muškarcima, njima je kao u raju. Osim dama, zaljubio sam se i u srpsku kuhinju. Probao sam rakiju i svidela mi se. Slobodno mogu reći da sam zaljubljen u Srbiju i da vas sve volim.

REDITELJ O OSTVARENJU U KOJEM IGRA TAKSISTU! Kusta: Treba nam još 500 filmova kao što je "Međa"

"Balkanska međa" prva po gledanosti u Rusiji

Foto: Informer DN

Ratna drama "Balkanska međa" nalazi se na prvom mestu top-liste trenutno najgledanijih filmova u Rusiji. Film je samo proteklog vikenda od prodaje karata zaradio 1.732.583 evra. Ratnu dramu je za pet dana u Srbiji pogledalo 50.000 gledalaca. Ovo ostvarenje, inspirisano stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. godine, prati dvadesetčetvoročasovnu akciju ruskih vojnika tokom zauzimanja aerodroma Slatina u Prištini.


 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija