• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rts

14.05.2019

20:36 >> 22:01

(VIDEO) SRBIJA JE U FINALU EVROSONGA! Nevena Božović oduševila "Krunom", evo ko je još prošao dalje!

Kultura

(VIDEO) SRBIJA JE U FINALU EVROSONGA! Nevena Božović oduševila "Krunom", evo ko je još prošao dalje!

Podeli vest

Predstavnica Srbije Nevena Božović nastupila je pod rednim brojem devet u prvom polufinalu Pesme Evrovizije sa pesmom "Kruna". Glasovi su prebrojani - SRBIJA JE U FINALU!

Direktno u finalu nastupaju Nemačka, Izrael, Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska i Španija.

Pored njih u prvom polufinalu su se za završnicu takmičenja izborili: Grčka, Belorusija, Srbija, Kipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija.

22:50 - Glasanje je završeno. Mesto u finalu 64.""Evrosonga" priželjkuju takmičari iz 17 zemalja među kojima je i predstavnica Srbije Nevena Božović. Da li će u velikoj završnici "Pesme Evrovizije" biti mesta za Neveninu "Krunu"?

(VIDEO) NEVENA PUSTILA GLAS I RASPAMETILA PUBLIKU! Pogledajte nastup srpske predstavnice na Evrosongu

22.25 - San Marino predstavio je turski umetnik Serhat pesmom "Say na na na" i ovo je poslednji nastup u prvom polufinalu.

22.20 - Katerina Duska koja je predstavnica Grčke otpevala je kompoziciju "Better love".

22.15 - Konan Oziris, predstavnik Portugala, sam je sebi nadenuo ovaj nadimak kombinujući svoje omiljene junake iz filma i mitologije, a pesmu "Telemoveis" otpevao je na svom jeziku.

22.11 - Predstavnik Estonije Viktor Kron nastupa sa numerom "Storm".

22.09 - Nakontroverzniji nastup imao je Island koji predstavlja Hatari pesmom "Hatrio mun sigra".

22.03 -Kejt Miler-Hajdke koja Australiju predstavlja pesmom "Zero gravity". Pop i folk muziku ova pevačica kombinuje sa operskim pevanjem.

21.56 - Oto Nemsadže iz Gruzije otpevao je numeru "Keep on going".

21.50 - Belgiju ove godine predstavlja mladi Eliot(18) pesmom "Wake up".

Foto: printscreen

21.50 - Sprska predstavnica Nevena Božović nastupila je deveta pesmom "Kruna". Ona je 2007. bila na dečjoj Evroviziji, a 2013. godine sa grupom "Moje tri". 

21.46 - ZENA iz Belorusije pevala je pesmu "Like it" i najmlađa je predstavnica ovog muzičkog šoua.

21:40 Joci Papai iz Mađarske pevao je pesmu "Az en apam" što znači "Moj otac". Ovaj izvođač rođen je u muzičkoj porodici, pa je već sa 4. godine svirao gitaru.

21.35 - Lejk Malavi sa pesmom "Friend of a friend"  dolaze iz Češke.

21:32 - Sloveniju ove godine prestavljaju Zala Kralj i Gašper Šantl sa numerom "Sebi". Njih dvoje su imali zasebne karijere, dok se nisu upoznali preko društvenih mreža.

21.28- Sastav Tulia iz Poljske nastupio je pesmom "Fire of love", a ono što je zanimljivo je da su spojili folk motive sa modernom muzikom. Pevačice su se pojavile u neobičnim kostimima i iznenadile publiku, a inspiraciju su dobile iz filma "Hladni rat".

21:25 - Svetski poznati di džej iz Finske treći je nastupio na muzičkom takmičenju, a karijeru je započeo 1995. godine. U pitanju je pesma "Look away" i muzičari Darude i Sebastijan Rejman.

21:21- Grupa "De mol" iz Crne gore stupila je na scenu druga sa pop numerom "Heaven".

21.18 - Predstavnica Kipra, pevačica Tampta koja je rođena u Gruziji "probila je led" i nastupila prva. Ona je poznata i po tome što je igrala u mjuziklima.

21.15 - Na ovaj način možete glasati i poslati 20 poruka sa jednog broja. Srbija ne može glasati za svoju predstavnicu.

Foto: printscreen

Ukoliko živite van Srbije, pogledajte kako možete da glasate za našu predstavnicu:

Još u januaru kada su izvučeni učesnici polufinalnih večeri, žrebanjem je odlučeno i u kom polufinalu će glasati članice "velike petorke" čiji predstavnici direktno nastupaju u finalu 18. maja. Za našu pesmu, osim učesnica prve polufinalne večeri, moći će da glasaju i gledaoci iz Španije, Francuske i Izraela.

Veče će otvoriti predstavnica Kipra Tamta, pevačica koja je iz trećeg pokušaja uspela da dođe do Pesme Evrovizije, a koju evrovizijski fanovi već dugi niz godina priželjkuju da čuju na ovom takmičenju. Nakon Kipra, 14. maja predstaviće se Crna Gora, Finska, Poljska, Slovenija, Češka, Mađarska, Belorusija, Srbija, Belgija, Gruzija, Australija, Island, Estonija, Portugalija, Grčka i San Marino.

Po deset najbolje plasiranih zemalja iz svakog polufinala naći će se u finalu 64. Pesme Evrovizije. Prezenteri koji će nas voditi kroz obe polufinalne večeri, kao i kroz finale, biće Bar Refaeli, Erez Tal, Asi Azar i Lusi Ajoub. Nakon Kijeva 2017, gde smo imali isključivo mušku postavu voditelja i Lisabona 2018, gde smo imali isključivo žensku postavu voditelja, ove godine domaćini su promešali karte. U Izraelu ćemo gledati eklektičnu kombinaciju ne samo muških i ženskih voditelja, već iskustva i tradicije sa jedne, i medijskih ikona nove generacije sa druge strane. Publiku će kroz tri evrovizijske večeri zabavljati voditelj sa 25 godina iskustva i najpoznatija izraelska manekenka svih vremena, ali i jedan od 100 najuticajnijih gej ljudi sveta po izboru OUT magazina i uspešna mlada jutjuberka.

Iako je Izrael već jednom bio domaćin takmičenja za Pesmu Evrovizije 1999. godine, ovo je prvi put da će se "Evrosong" održati u Tel Avivu. Mesto dešavanja biće Expo Tel Aviv, čiji Paviljon 2, u kom je smeštena bina, zauzima prostor od 50.000m2 i diže se do visine od 20m bez potpornih stubova.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija