• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

26.05.2019

19:54

EKSKLUZIVNO! MILAN MARIĆ I IGOR ĐORĐEVIĆ SE BORE ZA ULOGU VALTERA! Ovi glumci će oživeti Batu u rimejku kultnih filmova

Kultura

EKSKLUZIVNO! MILAN MARIĆ I IGOR ĐORĐEVIĆ SE BORE ZA ULOGU VALTERA! Ovi glumci će oživeti Batu u rimejku kultnih filmova

Podeli vest

Kinezi će zajedno za Gagom Antonijevićem snimiti remejk dva kultna filma Bate Živojinovića "Valter brani Sarajevo" i "Most" * U najužem krugu za glavne uloge su zvezde "Državnog službenika" Milan Marić i Igor Đorđević

Kinezi spremaju rimejk dva najpoznatija filma Velimira Bate Živojinovića - "Valter brani Sarajevo" (1972) i "Most" (1969), a za uloge čuvenog Valtera i Tigra boriće se Milan Marić i Igor Đorđević, ekskluzivno saznaje Informer!

Njih dvojica će posle hit serije "Državni službenik" imati priliku da ostvare internacionalnu karijeru jer su u najužem krugu za glavne uloge u rimejku kultnih Batinih filmova. Pre dve nedelje u Pekingu su sporazum o saradnji potpisali kineska kuća "Huahua medija", Filmski centar Sarajevo i "Dandelion produkcija", na čijem čelu je Predrag Gaga Antonijević. Oni će zajedničkim snagama realizovati ova dva ostvarenja i već razmišljaju ko bi mogao da nasledi Batu.

Prvo rade "Most"

- Igor i Milan su najbolji glumci mlađe generacije, koji poslednjih godina u brojnim filmovima i serijama pokazuju raskošni talenat. Njih dvojica su gotovo sigurni za uloge čuvenog Valtera i Tigra iz kultnih ratnih filmova. Na kastingu ćemo proveriti kome koja uloga više leži - otkriva izvor blizak produkciji.

Kinezi obožavaju Valtera

* Valter je u Kini predstavljen 1977. godine
* Milijardu Kineza je pogledalo "Valtera"
* Upoređivali ga sa Džejmsom Bondom
* U Kini se proizvodi pivo koje nosi naziv "Valter"

S obzirom na to da su oba filma, naročito "Valter brani Sarajevo", bila veoma popularna u Kini, Gaga Antonijević je došao na ideju da upravo sa tom najmnogoljudnijom zemljom uradi rimejk.
- Prvo ćemo snimiti rimejk "Mosta", koji će sigurno dobro proći na međunarodnom nivou. To je priča o čoveku koji je gradio most, a onda kreće drama kad mora da ga sruši. Želim da napravim nešto po ugledu na američki film "Most na reci Kvaj", koji je svojevremeno osvojio osam Oskara. Uskoro bi trebalo da izaberem režisera, a onda ćemo birati glavnog glumca - kaže Gaga.

Kinezi stižu u junu

On nam je otkrio još detalja ovog budućeg bioskopskog hita.
- Ja ću biti producent filma, dok je finansijer ozbiljna kineska kuća "Huahua medija", koja je radila i neke visokobudžetne američke filmove. Srećan sam jer ćemo imati dobar budžet. Kinezi bi trebalo u junu da dođu u Beograd. Snimaćemo u Srbiji, na srpskom jeziku, a prva klapa će pasti 2020. godine - ispričao je slavni režiser i producent.

TRI GODINE OD SMRTI GLUMCA VELIMIRA ŽIVOJINOVIĆA Lula: I dalje ne mogu da se pomirim da nema mog Bate

Bata je želeo da Valtera igra Vojin Ćetković

Foto: Novak Đurović

 

Batina supruga Lula Živojinović otkrila je da je Bata želeo da Valtera glumi Vojin Ćetković.
- Batina ideja je i bila da se snimi rimejk filma "Valter brani Sarajevo". Želeo je da njegovu ulogu igra Vojin Ćetković. Čak su i razgovarali o tome. On se zdušno zalagao da se taj projekat ostvari. O tome se, više puta, dogovarao i sa Kinezima, trebalo je da bude supervizor na snimanju, ali eto, nije se dalo da Bata to doživi - ispričala je Lula.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
88

pre 4 godine

Kao gledalac koji je gledao veliku vecinu partizanskih filmova u kojima je zapazeno mesto imao Velimir Bata Zivojinovic mogu da izrazim svoje misljene o ulozi koju treba da dobije neko od mladih glumaca .vise dajuci znacaj istorijskom liku koji nije izmisljen nego kao zamenu Bata.To je ubedljivo Milan Maric koji se istakao u seriji koju upravo gledamo kao jedan od glavnih likova ,u kojoj je pokazao vestinu glume u psiholoskim transvormacijama izmedju cvrstine karaktera u svrsi sluzbe i ljudske ranjivosti u svrsi zivota.

Izbori 2024

Vesti

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!
Politika

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!

U Briselu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, završen je sastanak delegacije Beograda predvođene direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, u kojoj su i finansijski eksperti, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom. Očekuje se da je glavna tema današnjih sastanaka u Briselu bila odluka takozvane centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM.

18.04.2024

14:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Odloženje suđenje za smrt nekadašnjeg direktora „Niteksa“: Okrivljeni motociklista mora na operaciju kuka
opravdano odsustvo?!

Odloženje suđenje za smrt nekadašnjeg direktora „Niteksa“: Okrivljeni motociklista mora na operaciju kuka

Suđenje Ivanu Jovanovuću (49) iz selja Voljčinca kod Žitorađe optuženom da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao Mile Novaković (81), bivši direktor niške tekstilne firme „Niteks“, odloženo je danas pošto je okrivljeni posredstvom advokatice sudskom veću Osnovnog suda u Nišu dostavio izveštaj lekara u kome se navodi da ne može da prisustvuje ročištu zbog operacije kuka. Nastavak suđenja zakazan je za 4. jul.

18.04.2024

14:32

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija