• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/infomer.rs

24.08.2018

08:45

NOVE OPTUŽBE: Vajnstin me je silovao tokom Filmskog festivala u Kanu!

Kultura

NOVE OPTUŽBE: Vajnstin me je silovao tokom Filmskog festivala u Kanu!

Podeli vest

Nemačka glumica Ema Loman tužila je Harvija Vajnstina za silovanje koje se, prema njenim rečima, dogodila tokom trajanja Kanskog filmskog festivala 2006. godine

Ema Loman je optužnicu popunila u Los Anđelesu, a priča koju je iznela na sudu u velikoj meri podseća na događaje koje su tokom proteklih meseci podelile sa javnošću glumice iz pokreta "I ja" ("Me too"). 


Lomanova navodi da ju je Vajnstin pozvao u Kan, na filmski festival, a ona je nakon 30 poziva njegovog asistenta konačno pristala da se pojavi. Kako kaže, Vajnstin joj je tada obećao da će razgovarati o njenoj karijeri. 

Događaj kao iz horor filma je usledio kada su Vajnstin i Lomanova doputovali u Francusku. 


Kako je iznela u optužnici, on ju je pozvao u hotelski apratman rekavši da će razgovarati o njenim ulogama u njegovim filmovima. 

 - Kada je došla u sobu Harvi je brzo promenio svoj profesionalni stav. Savladao je Lomanovu i silovao je -  navodi se u tužbi.

U optužnici Nemica tvrdi da nije želela da javno govori o tome jer se plašila da bi on uništio njenu karijeru. 

Zbog straha da joj niko ne bi verovao i potencijalne osvete od tako moćne figure, Ema je ćutala, navedeno je u prijavi. 


Nakon obelodanjivanja njegovih zlodela krajem 2017. godine, kada su na videlo izašle sve Vajnstinove radnje, glumica je osetila da je pravo vreme da progovori i tuži ga za napad. 

Pored novog slučaja, Harvija Vajnstina su do sada na desetine žena optužile za seksualno napastovanje i silovanje. Reditelj je pušten uz kauciju, a izjasnio se da nije kriv za šest tačaka optužnice, za silovanje tri žene 2004, 2006. i 2013. godine. Kako je poznato, sledeće saslušanje zakazano je za 20. septembar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija