• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.03.2016

09:53

(VIDEO) JUBILEJ POŠTOVANJA VERE! Divna Ljubojević samo za vas 21. aprila u Novom Sadu!

Kultura

(VIDEO) JUBILEJ POŠTOVANJA VERE! Divna Ljubojević samo za vas 21. aprila u Novom Sadu!

Podeli vest

Pevačica Divna Ljubojević će koncertima, koje će održati 21. asprila u beogradskom Sava centru i 23. aprila u Sinagogi u Novom Sadu, proslaviti 25 godina rada svog hora "Melodi" i promovisati novi album pod nazivom "Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka"

- Veoma se radujem koncertu u Sinagogi. Mnogo puta sam, još od studentskih dana na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, sa maestrom Jagustom, pevala u ovom nadahnjujućem, vibrantnom prostoru. Koncert će kako i dolikuje, biti istog repertoara kao i u Sava centru, no, verovatno zahvaljujući prirodi prostora, drugačijeg ozvođačkog naboja - izjavila je Divna.

Najnoviji album pod nazivom Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka objavljen je

Slavimo 25 godina poštovanja vere. Pojati - to je najduhovnija i najreligioznija stvar koja može da se dogodi. To što Divna radi prepoznaje se od Atlantika do Crnog mora, od Egeja do Baltika.

Petar Peca Popović, ugledni publicista i novinar

početkom marta i predstavlja presek onoga što je Divna snimala u proteklih četvrt veka. U pitanju su 23 najlepših dela srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine. Ovaj album je njeno prvo izdanje za PGP RTS.

Koncert u Sava centru nosi naziv "Beograd u susret Vaskrsu" i biće održan pod pokroviteljstvom gradskog Sekreterijata za kulturu, u okviru manifestacije "Dani Beograda". Prema rečima pevačice na tom koncertu publiku očekuje divan, vizuelno obogaćen i muzičkim iskocima osvežen koncert.

- Na repertoaru će 21. aprila biti vizantijska, srpska, ruska, grčka i bugarska duhovna muzika. Na pozornici će sa mnom, kao i uvek biti Melodi, a u nekom trenutku i drugi gosti. Gosti su sa nama uvek prilikom jubileja i velikih koncerata - najvaila je pevačica.

Divna je sa grupom prijatelja 1991. godine osnovala hor i studio za duhovnu muziku "Melodi" u Beogradu. Od tada je sa svojim ansamblom održala brojne solističke koncerte i nastupala na renomiranim festivalima širom planete. Objavila je 22 muzička izdanja u Srbiji i inostransvtu. Divna danas u svetu uživa status jednog od najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine i vrhunskog interpretatora.

Promo

Uz sve pripreme za nastupe, Divna se i javnosti predstavila u potpuno novom svetlu. Naime, ona je uz pratnju Momčila Bajagića Bajage i gudačkog kvarteta Intermeco, izvela njegovu baladu Od kada tebe volim ja, i to prilikom gostovanja u jubilarnoj 300. emisji Ivana Ivanovića na televiziji Prva.

 

- Divna ima prelep glas i na jedan psoeban način, vrlo redak i emotivan je otpevala ovu pesmu - rekao je Bajaga.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija