• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Badjuk

03.10.2016

10:30

(FOTO) NE PROPUSTITE! Oplenačka berba od 8. do 10. oktobra u Topoli!

Kultura

(FOTO) NE PROPUSTITE! Oplenačka berba od 8. do 10. oktobra u Topoli!

Podeli vest

U Topoli se svakog oktobra održava privredno turistička manifestacija Oplenačka berba. Istovremeno sa ovom svetkovinom traje i Sabor izvornog narodnog stvaralaštva, a sve u čast vina i grožđa. Pokrovitelji 53. Oplenačke berbe grožđa su Opština Topola i Turistička organizacija Oplenac iz Topole

U oktobru Topola postaje mesto na kome se okuplja veliki broj ljudi. Tri dana 9,10. i 11. oktobra slaviće berbu grožđa, degustiraće vina i provoditi se uz muziku koju vole.

Organizatori su se postarali da vaćarsku atmosferu upotpune i kulturnim dešavanjima.Organizovaće izložbe, koncerte, predstaviće se i prodavati proizvodi domaće radinosti i starih zanata, suveniri, a sa namerom da svi budu zadovoljni.

U okviru tradicionane privredno turističke manifestacije 53. Oplenačke berbe organizuje se Međunarodno ocenjivanje vina i rakija.

Mario Badjak

Na sajmu vina i domaće radinosti biraju se dobitnici nagrada i priznanja u nekoliko kategorija, najautentičniji stari zanat, prepoznatljivi suvenir, stalnost u pojavljivanju.Na Oplenačkoj berbi predstavi se preko 200 izlagača u kategorijama individualnih proizvodjača grožđa, vina i rakija, starih zanata, suvenir, vinarija.

Mario Badjuk

Ove godine,svoje koncerte na platou ispred Oplenca imaće Narodni orkestar “RTS--a “pod vođstvom Vlade  Panovića, dok su za  sve poetioce najprimamljiviji nastupi Lexinton benda I Jelene Tomašević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija