• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.05.2019

15:17

DIREKTAN PRENOS IZ BEČKE OPERE povodom 150 godina Narodnog pozorišta!

Kultura

DIREKTAN PRENOS IZ BEČKE OPERE povodom 150 godina Narodnog pozorišta!

Podeli vest

Povodom 150 godina Narodnog pozorišta u Beogradu i 150 godina Bečke Državne opere na sceni „Raša Plaović“ u petak, 24. maja u 19.00 sati biće organizovan direktran prenos iz Bečke opere predstave „Andre Šenije“, najpoznatije opere italijanskog kompozitora Uberta Đordana

U glavnim ulogama su  internacionalne zvezde Ana Netrebko i Jusif Ejvazov. Dirigent je Marko Armiliato.

Radnja ove opere u četiri čina, prema libretu Luiđija Ilike, bazirana je na istorijskim činjenicama iz doba Francuske revolucije (1789–1799). Glavni junak Andre Šenije bio je istaknuti francuski pesnik-revolucionar koji je kasnije optužen za izdaju i pogubljen na giljotini 1790. godine.

(FOTO) SEVERINA PREDSTAVILA NOVI ALBUM! Baksuzni, 13. album, zove se - "HALO"

Opera je praizvedena u milanskoj Skali 28. marta 1896. godine.

Foto: Promo/Narodno pozorište

Šenije je pesnik, odrastao okružen luksuzom, ali istovremeno veoma nezadovoljan društvenim nejednakostima koje su ga okruživale. Zaljubljen je u Madalenu, lepu i mladu aristokratkinju, međutim sluga njene porodice koji prezire privilegovanu višu klasu, Žerar, takođe je strastveno zaljubljen u nju.

Foto: Promo/Narodno pozorište

Prenos se realizuje u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom u Beogradu.

SCENSKO ČITANJE DRAME 'LJUDOŽDERKA' na sceni Radionica!

Ulaznice su besplatne i mogu se podići na blagajni Narodnog pozorišta od 11 do 15 časova, kao i 17 časova do početka predstava.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija