• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

12.08.2019

20:35

NE PROPUSTITE! Trio 'Sveti' tradicionalno na letnjoj sceni!

Kultura

NE PROPUSTITE! Trio 'Sveti' tradicionalno na letnjoj sceni!

Podeli vest

Trio "Sveti", koji čine bubnjar Marko Đorđević, klavijaturista Vasil Hadžimanov i gitarista Branko Trijić, nastupiće 21. avgusta od 22 sata na letnjoj sceni "Bitef art kafea" na Kalemegdanu

Ovaj virtuozni muzički sastav održaće koncert u pratnji specijalnog gosta, američkog saksofoniste Dejvida Binija.

 

NOVI SAD - TANGO GRAD! 4 festivalska dana, 6 lokacija, 13 događaja!

Već nekoliko godina publika sa velikim oduševljenjem dočekuje koncert ovih vrhunskih muzičara, čija se muzika može opisati kao kombinacija džeza sa motivima muzike sa Balkana i tragom zapadnjačkog uticaja po uzoru na Koltrejna, Zapu i grupu "Polis".

(FOTO) LEPA VODITELJKA USTAJE PRE PETLOVA! Kad idem gradom u tri ujutru, čuva me obezbeđenje!

Bubnjar Marko Đorđević već dve decenije gradi uspešnu svetsku karijeru u Njujorku, a domaći džez auditorijum imao je prilike da se upozna sa njegovom muzikom na otvaranju Beogradskog džez festivala 2007. godine. Klavijaturista Vasil Hadžimanov predvodi vodeći fjužn sastav na ovim prostorima "Vasil Hadžimanov bend". Njegove kompozicije reflektuju muzičku raznovrsnost, a njegov ogromni svirački potencijal koristili su i koriste velikani balkanske scene kao što su Rambo Amadeus, Lazar Tošić, Bisera Veletanlić, "Darkvud dab" i mnogi drugi. Branko Trijić učio je gitaru kod čuvenog Radomira Mihajlovića Točka, posle čega odlazi u Amsterdam, gde je završio muzičku akademiju. Odlikuje ga izuzetna spontanost, kao i to da uvek daje prednost muzici i osećaju u odnosu na kalkulacije i neproduhovljeno tehničko umeće.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija